r
Nosalty Logó

Almás-sajtos sertésborda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás-sajtos sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4080.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 2255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, folpack-kal letakarva, szelíden kiverjük. Mindkét oldalukon sóval, borssal, kevéske liszttel meghintjük.
  2. A fokhagymát meghámozzuk, a rozmaringágacskát leöblítjük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, 1 cm vastagon felkarikázzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a sertésbordákat, melléjük dobjuk a fokhagymát és a rozmaringot. Mindkét oldalukon pirosra sütjük (3-3 perc), aztán egyenesen egy lapos sütőedénybe sorakoztatjuk őket - ebben fogjuk tálalni is.
  5. Kidobjuk a pecsenyeléből a fokhagymát és a rozmaringot, hozzáadjuk a vajat/margarint, és szép sorjában pirosra sütjük benne az almakarikákat.
  6. Mindegyik hússzelet tetejére 1-1 szépséges almakarikát fektetünk, a maradékot köréjük-melléjük rendezzük. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az almás hús tetejére szórjuk. A pecsenyelét aláöntjük.
  7. Betesszük a sütőbe, de csak annyi időre, amíg a sajt aranysárgára nem pirul.
  8. (Zelleres) krumplipürével kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5726
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyfiam névnapjám készült a rokfortos-diós csirke mellett másik főfogásként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?