Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-sajtos sertésborda

Almás-sajtos sertésborda
Almás-sajtos sertésborda
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyfiam névnapjám készült a rokfortos-diós csirke mellett másik főfogásként.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, folpack-kal letakarva, szelíden kiverjük. Mindkét oldalukon sóval, borssal, kevéske liszttel meghintjük.
  2. A fokhagymát meghámozzuk, a rozmaringágacskát leöblítjük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, 1 cm vastagon felkarikázzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a sertésbordákat, melléjük dobjuk a fokhagymát és a rozmaringot. Mindkét oldalukon pirosra sütjük (3-3 perc), aztán egyenesen egy lapos sütőedénybe sorakoztatjuk őket - ebben fogjuk tálalni is.
  5. Kidobjuk a pecsenyeléből a fokhagymát és a rozmaringot, hozzáadjuk a vajat/margarint, és szép sorjában pirosra sütjük benne az almakarikákat.
  6. Mindegyik hússzelet tetejére 1-1 szépséges almakarikát fektetünk, a maradékot köréjük-melléjük rendezzük. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az almás hús tetejére szórjuk. A pecsenyelét aláöntjük.
  7. Betesszük a sütőbe, de csak annyi időre, amíg a sajt aranysárgára nem pirul.
  8. (Zelleres) krumplipürével kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 800
elküldve: 0
receptkönyvben: 145
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás sertésszelet, sajtos sertés hús sült almaszeletekkel sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Tue, 2016-02-09 22:03

Elkészítettük és nagyon finom lett. Köszönjük a receptet.
Judit és Pisti

560
sertésborda 80 dkg
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 1 szál
alma 4 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
vaj 2 ek
ementáli sajt 10 dkg