Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kéksajtos fokhagymakrémleves

Kéksajtos fokhagymakrémleves
Kéksajtos fokhagymakrémleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Lidllel kapcsolatban kettősek az érzéseim. Egyrészt negatív, mert szinte alig van benne magyar termék, ráadásul a cég is egy az egyben külföldre viszi az itt elköltött magyar forintjainkat, másrészt viszont szeretem a mütyürkék-háztartási cuccok részét, egy csomó hasznos és nem (feltétlenül) kínai dolgot árulnak, de a fő, amiért szeretem, azok a receptek. Nagyon jó kis recepteket gyűjtögettem már össze onnan, ez is onnan való. Illetve párom már régebben is mondta, hogy szereti ezeket a márványsajtokat, kéksajtokat, én pedig kíváncsi voltam rá, mert nem ettem még, de a sajtokat imádom. Hát, ebben sem csalódtam, amíg a leves készült, belecsipegettünk, és nehéz volt megállni, hogy ne faljuk fel, amíg a leves el nem készül....

Tényleg szuper leves, amilyen unalmas a képen, valójában olyan finom és különleges!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mellé száraz vörösbor illik, aki kedveli.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, világos rántást készítünk. A fokhagymát összezúzzuk vagy nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk, majd még mielőtt odaégne, hozzáadunk fél liter vizet.
  2. Felforraljuk, majd ízesítjük sóval, borssal (én még egy kis fokhagymát is őröltem bele, mi mindenbe szeretjük), végül hozzáadjuk a tejszínt. Pár perc forralás után beletördeljük a kéksajtot, és levesszük a tűzről.
  3. Ha kell, még ízesítünk rajta, de a sajttal már nem főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 629
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nikipszilon

Mióta szakács: 2013.01.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagyma-krémleves, tejszínes fokhagymakrémleves, kéksajtos fokhagymakrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nikipszilon
nikipszilon / nikipszilon Wed, 2013-01-30 15:46

Jaj, bocsánat, bocsánat, bocsánat... :S Már javítottam, nem vettem észre, hogy odakerült az a nulla... :S Köszönöm az észrevételt, és még egyszer bocsi. :S

zsófikacsa
zsófikacsa Tue, 2013-01-29 18:08

Amúgy a leves finom lett. Feltéve, ha attól eltekintek, hogy a kétszer annyi liszttöl kissé sürü lett... De azért nem állt meg (teljesen) benne a kanál :-)

zsófikacsa
zsófikacsa Tue, 2013-01-29 17:13

De szerintem is nagyon sok. Szerintem egy nulla el van írva, és 25 g kell hozzá. Én elöször 100 g-ot´raktam bele, meg kétszer annyi lisztet, mint a recept írt, de még így is úszott a rántás, úgy csöpögtettem le róla még valamennyi vajat...

Fésűsné
Fésűsné Tue, 2013-01-29 13:42

Szia!
Nem sok bele a 250 g vaj?
Egyébként tetszik a recept, el is szeretném készíteni, de én soknak gondolom a vajat.
Margó

472
vaj 25 g
finomliszt 2 púpozott ek
fokhagyma 1 gerezd
víz 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
kéksajt 10 dkg