Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros csirke barna rizzsel

Fehérboros csirke barna rizzsel
Fehérboros csirke barna rizzsel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már megint éhesek voltunk... :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Száraz fehérbort ajánlunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha nem előfőzött, gyorsan elkészülő rizst használunk, akkor az elején felrakhatjuk főni. A megmosott csirkemellet vágjuk kis csíkokra, sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a diót kis darabokra törjük.
  2. A vajat és az olívaolajat összekeverjük, majd a hozzáadott csirkemell csíkokat, nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Egy másik edénybe leszűrjük az alatta maradt olaj és vaj keverékét, és ebben megfonnyasztjuk a vöröshagymát (kis lángon kb. 10 perc).
  3. Amint a hagyma megfonnyadt, hozzáadjuk a száraz fehérbort, melyet nagy lángon kb. 5 percen át forralunk. Az így elkészült alapot öntsük vissza az eddig félretett csirkére, adjuk hozzá a fokhagymás chiliszószt, és szórjuk meg bazsalikommal. Kb. 5 perc után szórjuk rá a diót és a szezámmagot. Ezt kavargatva pár perc alatt elkészülünk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 278
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fruba

Mióta szakács: 2014.08.03.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Szolis csirke, diós-szezámmagos csirke, csirkeragu barna rizzsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

874
csirkemell filé 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes db
vaj 10 dkg
olívaolaj 4 ek
fehérbor 0.5 dl
fokhagyma szósz 6 ek
chiliszósz 3 ek
bazsalikom 4 teáskanál
dió 3 marék
szezámmag 3 ek
víz 2 l
barnarizs 250 g