r
Nosalty Logó

Fehérboros csirke barna rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fruba
Fehérboros csirke barna rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 879 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3521 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 879 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4677 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    2332 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2649.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 3521 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha nem előfőzött, gyorsan elkészülő rizst használunk, akkor az elején felrakhatjuk főni. A megmosott csirkemellet vágjuk kis csíkokra, sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a diót kis darabokra törjük.
  2. A vajat és az olívaolajat összekeverjük, majd a hozzáadott csirkemell csíkokat, nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Egy másik edénybe leszűrjük az alatta maradt olaj és vaj keverékét, és ebben megfonnyasztjuk a vöröshagymát (kis lángon kb. 10 perc).
  3. Amint a hagyma megfonnyadt, hozzáadjuk a száraz fehérbort, melyet nagy lángon kb. 5 percen át forralunk. Az így elkészült alapot öntsük vissza az eddig félretett csirkére, adjuk hozzá a fokhagymás chiliszószt, és szórjuk meg bazsalikommal. Kb. 5 perc után szórjuk rá a diót és a szezámmagot. Ezt kavargatva pár perc alatt elkészülünk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1460
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 26.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már megint éhesek voltunk... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek