Fokhagyma szósz

A fokhagyma szósz egy erőteljes fokhagyma ízt tartalmazó öntet. Megvehetjük készen a boltban vagy otthon is elkészíthetjük. Zsíron megpirított lisztben elkeverjük az összepréselt fokhagymát, majd alaplével beállítható a szósz állaga. Fokhagyma szósz létezik még zöld változatban is, koriander és/vagy petrezselyem felhasználásával. A piros fokhagyma szósz chilivel vagy pirospaprikával készül.
Bármikor.
Felbontás után hűtőben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
2 g
szénhidráttartalom
9 g
víztartalom
0 g
Nátrium
600 mg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
2 g
ásványi anyagok
Nátrium
600 mg
szénhidrát
rost
1 g
cukor
7 g
vitaminok
Nem csalás, nem ámítás, íme a ceruza, ami koktélparadicsomot terem!
NosaltyImádod a fokhagymát, ráadáasul a receptben ajánlott két gerezdnek mindig a dupláját, esetleg a tripláját adod hozzá az ételhez? Akkor jól figyelj, a mai Napi Tipp rovatunkban három trükköt is mutatunk, amivel egy szempillantás alatt megpucolhatod a gerezdeket.
NosaltyAz ételmaradékok rengeteg mentángázt termelnek a hulladéklerakókban.
NosaltyMinden riogatás nélkül, tényleg vannak olyan mérgező tárgyak otthon, amelyekről lehet, hogy nem is tudunk. Nézzük, melyek ezek!
Sosem volt még ilyen jó az ebéd: gazdag favágó leves, rácos rakott krumpli és joghurtos-gyümölcsös fagylalt készül ma.
Régi berögződés az, hogy forrásban lévő vízzel kell leönteni a teát. De akkor mégis hány fokost kell?