r
Nosalty Logó

Fehér csokis cipő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehér csokis cipő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kavart tésztához

A fehér csokis krémhez

A fondantalapozó krémhez

Az 1 kg fondant elkészítéséhez

Összesen 2852 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kavart tésztához

A fehér csokis krémhez

A fondantalapozó krémhez

Az 1 kg fondant elkészítéséhez

Összesen 17109 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kavart tésztához

A fehér csokis krémhez

A fondantalapozó krémhez

Az 1 kg fondant elkészítéséhez

Összesen 390 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.7 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 2852 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    788.8 g
  • Telített zsírsav
    469 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7523.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2987 mg
  • Nátrium
    1788 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2452.3 g
  • Cukor
    2112 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 17109 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 390 Kcal

Hozzávalók

A kavart tésztához

A fehér csokis krémhez

A fondantalapozó krémhez

Az 1 kg fondant elkészítéséhez

Elkészítés

A kavart tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A cukrot és vajat krémesre keverjük.Tojásokat egyenként hozzáadjuk, és tovább keverjük.
  3. A lisztet, sütőport és kakaóport alaposan összekeverjük, és felváltva a tejjel a cukros masszához keverjük.
  4. A sütinket téglalap alakú király formában előmelegített sütőben kb. 4o percig sütjük.
  5. Fehér csoki krém készítése:
  6. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  7. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a csokis krémhez keverjük.
  8. A zselatinport hideg vízben feloldjuk, hagyjuk 5 percig megduzzadni, mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton meglangyosítjuk, teszünk bele a mascarponés csokikrémből 2 -3 evőkanállal, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletüket, majd az egészet a csokikrémhez keverjük.
  9. A tésztánkat hosszában 4 rétegre vágjuk, megtöltjük krémmel, és egy kisebb cipőt faragunk.
  10. Fondantalapozás:
  11. Ha kész a töltés, következik a vajkrémes alapozás, mivel a fondantot nem tehetjük közvetlenül rá a tejszínes krémre.
  12. A habport, a tejet és a kókuszzsírt kézi habverővel elkeverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a porcukrot, és legalább 5 percig jó krémesre keverjük, majd vékonyan bevonjuk vele a tortánkat.
  13. Ha a vajkrém picit megszáradt, következhet is a fondantos bevonás és minden egyéb dekoráció.
  14. Ha nem kész, nyújtható fondantot használunk, hanem otthon készítjük el azt is, akkor a tortakészítést érdemes 1 nappal korábban ezzel kezdenünk.
  15. Fondant készítése otthon:
  16. A zselatint hideg vízzel elkeverjük, ha megduzzadt, mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon melegítjük csak annyira, hogy folyékony legyen, majd összekeverjük a sziruppal és 1 ek glicerinnel, majd ezt az egész folyadékot hozzáadjuk75o g porcukorhoz, és konyhai géppel simára keverjük.
  17. A maradék 250 g porcukrot nyújtódeszkára szórjuk, és kézzel folyamatosan gyúrjuk hozzá ehhez a masszához addig, amíg az összes porcukrot felvette, majd szép egynemű lesz.
  18. 24 óráig pihentessük légmentesen becsomagolva, kinyújtás előtt még egyszer alaposan gyúrjuk át, és ha szükséges, színezzük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3231
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem szülinapjára készült ez a "pasis" :-) cipő süti. Nagyon mutatós, és bár nem úgy tűnik, az elkészítése is egyszerű.

Hozzávalók

A kavart tésztához

A fehér csokis krémhez

A fondantalapozó krémhez

Az 1 kg fondant elkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek