r
Nosalty Logó

Pudingos Barbi torta vajas krémmel

B.Brigitta
Pudingos Barbi torta vajas krémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kevert tésztához

A krémhez

A vajas krémhez

998
Kalória
8.7g
Fehérje
115g
Szénhidrát
56.3g
Zsír
30.6g
Víz
191.5g
Koleszterin
924.5mg
Élelmi rost
78.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kevert tésztához

A krémhez

A vajas krémhez

Összesen 998 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kevert tésztához

A krémhez

A vajas krémhez

Összesen 11949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kevert tésztához

A krémhez

A vajas krémhez

Összesen 337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 998 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    675.9 g
  • Telített zsírsav
    366 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    2298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6984.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    2458 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    2233 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1379.7 g
  • Cukor
    943 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    367.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1790 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 11949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

A kevert tésztához

  1. Keverőtálba tesszük az 5 db tojást, és hozzáöntjük a 25 dkg cukrot. Magas fokozaton mixerrel jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a 35 dkg sütőporos lisztet. Lassú fokozatra kapcsoljuk a mixert, majd beleöntjük a kb. 0,5 dl tejet.
  2. Mikor már jól összekeveredtek a hozzávalók, tesszük bele a nagyon puha vajat, és a maximum fokozaton keverjük kb. 5 percig.
  3. Kerek tortaformába öntjük. Megsütjük előmelegített sütőben. Tovább kell sütni, mint a szokásos piskótákat.
  4. Mikor megsült, 5 percre hagyni kell hűlni a formában, ezután borítjuk ki belőle. Ehhez a magassághoz 2 tészta szükséges. (Az egyik tésztát kuglóf formába sütöttem, hogy meglegyen a ruha esése, majd sütöttem egy sima kapcsos formásat is.)
  5. A krémhez a 2 eperpudingot megfőzzük 0,5 l tejben a 20 dkg cukorral, mikor kihűlt a puding, belekeverjük a puha vajat. Ha friss vagy fagyasztott epret teszünk a kész krémbe, még finomabb lesz. Ugyanígy készítjük el a vaníliás krémet is.
  6. A tésztát 2-2 fele vágjuk, és felváltva kenjük a krémmel. A vajas krémhez a puha vajat jól elkeverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. A kész krémet kb.10 percig kavarjuk robotgéppel. Színezhetjük is pici ételfestékkel. A kész krémmel vékonyan bekenjük a tortát, és kb. 30 percre hűtőbe teszük, majd jöhet rá a végső réteg, amit szépen elsimítunk. A maradék vajas krémmel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Tepsi mérete: 19

Barátnőm kislányának készült.

További receptek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...