r
Nosalty Logó

Fasírt süni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Fasírt süni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fasírthoz

A süni formához

A díszítéshez

A sütéshez

Összesen 1707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fasírthoz

A süni formához

A díszítéshez

A sütéshez

Összesen 6831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fasírthoz

A süni formához

A díszítéshez

A sütéshez

Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 1707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.5 g

Zsír

  • Összesen
    527.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    231 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    1294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6788.5 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2591 mg
  • Nátrium
    2378 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1604.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    183 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    1337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3225 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4108 micro
Összesen 6831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A süni formához

A díszítéshez

A sütéshez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A fasírtot a szokásos módon elkészítjük: a vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.
  2. A vízbe áztatott, kinyomkodott kenyeret és a hagymát a darált húshoz adjuk.
  3. Beletesszük a tojást, belenyomkodjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a 2 ek lisztet.
  4. Jól összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk belőle, és olajban kisütjük.
  5. A burgonyát megpucoljuk, apró kockára daraboljuk, és sós vízben megfőzzük.
  6. Leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, és jól kikeverjük.
  7. Amikor langyosan meleg a kikevert burgonya, egy tálcára halmozzuk, és süni formára igazgatjuk.
  8. A kisült fasírtot fogvájóval a burgonyára igazgatjuk.
  9. A süni szeme 2 egész bors, az orra olívabogyó, a szája egy vékony szelet paradicsom.
  10. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, tetejére tesszük a paradicsomot, majonézzel pöttyöket teszünk rá.
  11. A tálca 4 sarkába fodros petrezselymet szórunk, és rátesszük a gombákat.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13844
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fasírt süni
Salamon Csilla 1202 recept

A megszokott fasírozottat is lehet egy kicsit mókásan, vidáman tálalni.:)

Hozzávalók

A fasírthoz

A süni formához

A díszítéshez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek