r
Nosalty Logó

Farkassügérfilé halmártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Farkassügérfilé halmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hal

Szósz

Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hal

Szósz

Összesen 913 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hal

Szósz

Összesen 79 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    271 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3588 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    542 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    7175 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 913 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    629 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Hal

Szósz

Elkészítés

Hal

  1. A halat filézzük ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, csorgassuk rá a citromlevet, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.
  2. Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat és az olívaolajat, majd hevítsük fel, helyezzük bele a bőrével lefelé a halfiléket, majd kezdjük el sütni. Süssük kb. 10 percig, közben pedig folyamatosan locsolgassuk, hogy a halhús átsüljön és a bőre jó ropogós legyen.(sütés közben ne fordítsuk át a filét, mert szétesik)
  3. A halfilét érdemes közvetlenül tálalás előtt sütni, mert ha tovább áll, a ropogósra sült bőre felpuhul.

Szósz

  1. A filézés után visszamaradt húsos csontot a fejjel együtt tegyük egy serpenyőbe, majd öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá egy nagyobb csipet sót, és főzzük kb. 15 percig.
  2. Ezután passzírozzuk át, majd a sűrű hallét tegyük félre, a visszamaradt csontot, szálkát öntsük ki, arra már nem lesz szükség.
  3. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.
  4. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  5. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot és paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kanalazzuk hozzá a sűrített paradicsomot és a Piros Aranyat, majd öntsük fel a hallével, és főzzük kb. 15 percig.
  6. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, keverjük alaposan össze, és főzzük még pár percig, majd turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük.
  7. Közben készítsük el az ízlés szerinti köretet..... pl. túrós csuszát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 346
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Hal

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!