r
Nosalty Logó

Tengeri sügér filé vanília jus-vel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tengeri sügér filé vanília jus-vel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 317 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 632 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 317 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    1179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    678 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 632 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a halalaplét, félretesszük.
  2. A sügérfilét nagyon finoman beirdaljuk, majd szorosan becsomagoljuk fóliába.
  3. Az átszűrt halalaplevet egy lábasba öntjük, és felforraljuk. Hosszában felvágjuk a vaníliarudat, és belekaparjuk a magokat a forró alaplébe, majd a rudat is hozzáadjuk. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni az alaplevet, majd kétharmadára forraljuk, és kivesszük a vaníliarudat.
  4. A sütőt előmelegítjük. A halról levesszük a fóliát, és közben egy fémnyelű, vagy levehető nyelű serpenyőben felhevítjük az olajat.
  5. A sügért sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Kevés vajat dobunk a serpenyőbe, majd mikor már nem habzik, bőrrel lefelé beletesszük a sügért. 2-3 percig sütjük így, majd megfordítjuk.
  6. 3-4 percre sütőbe tesszük a serpenyőt, hogy megsüssük a hal húsos oldalát is.
  7. A szószhoz felmelegítjük a vaníliás alaplevet, és hozzáadjuk a tejszínt.
  8. A szószhoz hozzáadjuk a jéghideg vajat, majd felhabosítjuk.
  9. Ízlés szerint tálalunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4785
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kissé átalakított Gordon Ramsay recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek