Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Falusi szilvás-mákos pite

Falusi szilvás-mákos pite
Falusi szilvás-mákos pite
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi őszi finomság, ami szívet-lelket megmelenget.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőedényt kibélelünk sütőpapírral. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, magjukat kiszedjük, majd vékony cikkekre vágjuk.
  2. A vajat a xilittel habosra keverjük. Amikor a vaj kifehéredett, hozzáadjuk a tojásokat egyesével, és simára keverjük. Hozzáadjuk a citrom finomra reszelt héját és a vaníliarúd kikapart magjait.
  3. A lisztet a mákkal, a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal elkeverjük egy tálban.
  4. A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztes elegyet kanalanként, és óvatosan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a tejet, a joghurtot, és az egészet az előkészített sütőformába öntjük.
  5. A szilvát a sütemény tetején szépen elrendezzük, majd 20–25 perc alatt vagy tűpróbáig sütjük. Langyosra hűtjük, majd kevés reszelt citromhéjjal díszítjük, és felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 498
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

826
vaj 15 dkg
xilit 15 dkg
mák 12 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 tk
tej 1 dl
joghurt 2 ek
fahéj 1 tk
citromhéj 1 citromból nyert
vanília 1 db
szilva 7 db