r
Nosalty Logó

Mákos-almás pite 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Mákos-almás pite 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    303.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7327.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    3238 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    866 mg
  • Foszfor
    2626 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1708 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 6073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenyérsütőbe tesszük előszöra kis tejet (kb. 1-1,5 dl), a két tojást,az olvasztott margarintés a cukrot meg a csipet sót
  2. A lisztet elkeverjük egy tasak szárított élesztővel és ebbe reszeljük a citromhéját, majd hozzáadjuk afolyékony alapanyagokhoz.
  3. Dagasztó programon készül a tészta.
  4. Két cipóra osztjuk.
  5. Kivajazott, lisztezett gáztepsibe terítjük az egyik kinyújtott cipót.
  6. Megszórjuk cukros mákkal, erre reszelünk egy nagy almát, aztán megint egy kis mák, majd még egy alma, amíg minden mák és alma el nem fogy.
  7. Ráterítjük a kinyújtott cipómásik felét, megkenjük tojással és megszurkáljuk.
  8. Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19763
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Ajánló

"Ha amolyan szép repedezett, márványosnak akarjuk látni a tetejét, kétszer kell megkenni a tojással: azonnal és kis pihentetés után közvetlen a sütés előtt is. Szépre sül és nem kell cukorral dísztíteni, az úgy is csak plusz kalória!" Persze nem muszáj gépben gyúrni, csak én már élkényelmesedtem és amit csak lehet, abban keverek:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-almás pite 3.
tekovacs 91 recept

A 99 sütemény és torta Lajos Mari-Hemző Károly c. könyvéből való a recept. "Mami pitéje - alaprecept" néven. Mivel bármivel tölthető (túró, dió, nyers vagy befőtt gyümölcs, mák stb.) és én most mákos-almást csináltam, és elneveztem mákos-almás pitének. Nagyon finom lett.  Eddig legtöbbször a linzer tésztás változatot csináltam, gondoltam most kipróbálom az élesztőset is. Bejött. Ajánlom mindenkinek, jó recept.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

5 nap és 11 gasztrohely Cipruson, ha az egész szigetet...

A Földközi-tenger megannyi különböző élménnyel várja az utazókat Gibraltártól-Bejrútig – azonban, ha a nyaralás tervezése közben épp Ciprus szigetére bökünk az ujjunkkal, készüljünk fel egy olyan kalandra, ami egészen biztosan emlékezetes nyomot hagy majd a fotóalbumban…és persze az ízlelőbimbókon is.

Lakos Benedek

Gilda: egy falat sós, fűszeres, bársonyos csoda fogpiszkálón

A Gilda pintxo egy híres és ízletes tapas vagy pintxo, amely a spanyol baszk konyha egyik jellegzetessége. Ezt a falatot általában egy fogpiszkálóra húzzák, és három alapvető összetevőből áll: zöld olívabogyóból, sós szardellafiléből és csípős zöld paprikából (utóbbi általában ecetes jalapeno vagy guindilla). Ezek az összetevők ötvözik a sós, savanykás és csípős ízeket, ami rendkívül ízletes kombinációt eredményez.

Hering András

További cikkek