r
Nosalty Logó

Rácsos diós-mákos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Rácsos diós-mákos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Dió töltelék

Mák töltelék

Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Dió töltelék

Mák töltelék

Összesen 7455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Dió töltelék

Mák töltelék

Összesen 383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    382.6 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8278 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    3479 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1105 mg
  • Foszfor
    3070 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    934.9 g
  • Cukor
    552 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1392 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1362 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 7455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

Tészta

Dió töltelék

Mák töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Puha, de nem ragadós tésztát kell kapjunk. Liszt, vagy tejföl hozzáadásával ezen változtathatunk. Hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
  2. Amíg hűl a töltelék, kinyújtjuk a tészta 3/4-dét 25x35 cm-es téglalapra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A papír érjen fel a tepsi pereméig, hogy a tölteléket megtartsa.
  3. A tészta felére rákenjük a diós tölteléket, a másik felére a mákost.
  4. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval felcsíkozzuk, és a tésztát berácsozzuk. A rácsokat megkenhetjük tojásfehérjével.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. Kezdetben 200 fokon, 10 perc után visszavesszük 180 fokra. (Nálam 30 perc alatt sült meg.)

Dió töltelék

  1. A cukrot a tejben felforraljuk, ezzel leforrázzuk a darált diót, hozzáadjuk a vajat, a morzsát, vaníliát és a lekvárt.

Mák töltelék

  1. Ugyanúgy járunk el mint az előbbinél, csak tej helyett vizet használunk, ízesítésnek citrom levet és héjat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 18270
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rácsos diós-mákos pite
Csiki Piroska 230 recept

Fontos, hogy apránként adjuk hozzá a morzsát vagy búzadarát (ha azt használunk), hogy ne legyen száraz a töltelék. Akkor igazán finom, ha puha, lágy sütés után is. Tudom, hogy nem helyettesíti a bejglit, de azoknak ajánlom, akik nem kívánnak kelt tésztával dolgozni, de szeretik a diós-mákos sütiket.

Hozzávalók

Tészta

Dió töltelék

Mák töltelék

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek