r
Nosalty Logó

Mákos rácsos almával

Milumano
Mákos rácsos almával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

876
Kalória
17.8g
Fehérje
93.2g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
118.4g
Víz
113.5g
Koleszterin
11.8g
Élelmi rost
40.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    300.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9054.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    4011 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    986 mg
  • Foszfor
    2826 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    559.1 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

Víz

  • Összesen
    710.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1853 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1442 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 5253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát összegyúrjuk. 2/3-át egy kis tepsi nagyságára kinyújtjuk, másik felét félrerakjuk.
  2. Töltelék elkészítése: A mákot a tejjel, a fahéjjal, és a cukorral felforraljuk. Belekeverjük a reszelt almát és a narancs/citrom héját. Miután kihűlt, mehet bele a felvert tojásfehérje is.
  3. A tölteléket a tésztára simítjuk, a maradék tésztából rácsot készítünk és ráhelyezzük.
  4. Öt percig forró sütőben, majd csökkentve a hőmérsékletet szép zsemleszínűre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25

Régóta kerestem egy olyan receptet, ami igazán mákos, de mégsem kell bele 40-50 dkg mák. A tésztája nagyon finom, olyan igazán omlós. Készítettem már belőle túrósat is. Ízlés szerint meggyet is keverhetünk a töltelékbe, és akkor kész is van egy meggyes-mákos pite. Almát akkor is rakjuk bele, mert ízre nem dominál, de viszont növeli a töltelék mennyiségét. És énszerintem így kapunk egy igazán finom, vastag mákos pitét kevés mákból.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek