Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-habos-étcsokis rolád

Fahéjas-habos-étcsokis rolád
Fahéjas-habos-étcsokis rolád
48 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma van a házassági évfordulónk a férjemmel (ki mással), és ez volt a desszert.

hozzávalók / 6 adag

A piskótatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját cukorral szintén habosra keverjük.
  3. A sárgához hozzákeverjük a likőrt, a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a kakaót és a kávét, végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe töltve, előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Ha megsült, nedves konyharuhára borítjuk, és óvatosan, hogy el ne törjön, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
  6. Közben a tejszínt a fahéjjal, a cukorral, a habfixálóval, a cukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt tésztára simítjuk, feltekerjük.
  7. A tekercsre felkenjük a lekvárt, vagy ha úgy szeretjük, marcipánt is tehetünk rá.
  8. A vajat és az eltördelt csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és beborítjuk vele süteményünket, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 061
elküldve: 4
receptkönyvben: 164
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-habos alagút, csokis-kávés piskóta alagút

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-12-02 09:50

Lehetett volna szebb, de én a finom munkához béna vagyok, aztán ráunok és inkább gyorsan megesszük.

cricri
cricri Wed, 2011-12-07 21:26

..ööö..most akkor a likőr a tésztába, vagy a krémbe való?

438
tojás 3 db
nádcukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
instant kávé 1 ek
víz 1 ek
sütőpor 1 tk
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
nádcukor 3 ek
likőr 1 ek
fahéj 1 tk
erdei gyümölcslekvár 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
vaj 5 dkg