Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ferdén csíkos piskótatekercs

Ferdén csíkos piskótatekercs
Ferdén csíkos piskótatekercs
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Láttam a neten valahol, gondoltam egyszer kipróbálom, nagyon mutatós.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Porcukorral hinthetjük vagy csokimázat tehetünk rá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, a felét a sárgájához, a felét a fehérjéhez keverjük, majd mindkettőt habosra verjük.
  2. A sütőporos lisztet a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot keverjük bele lazán.
  3. A tésztát kettévesszük, felébe kakaót, felébe vaníliás cukrot keverünk.
  4. Kipapírozott tepsibe ferdén csíkozva tesszük a tésztát (lehet nyomózsákból is csíkot húzni).
  5. Sütjük kb. 10-15 percig, és melegen a papírral együtt feltekerjük, majd hagyjuk hűlni.
  6. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, ismét feltekerjük, és szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 375
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Édes Mézes

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercs, csíkos piskótatekercs, lekvárral töltött csíkos piskótatekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

448
tojás 4 db
finomliszt 15 dkg
cukor 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
sárgabaracklekvár 8 ek