r
Nosalty Logó

Csokis-eperkrémes rolád

NdeeDeville
Csokis-eperkrémes rolád
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

512
Kalória
9g
Fehérje
56.5g
Szénhidrátok
28.4g
Zsír
62.1g
Víz
91.1g
Koleszterin
2.6g
Rost
42.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    227.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1898.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.9 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    496.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 4085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához tegyük egy robotgép keverőtáljába a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el habosra keverni magas fordulaton. 3 percig keverjük, amíg jól megdagad és felhabosodik. Keverés közben adjuk hozzá a vanília-aromát és kanalanként a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd adjuk a tojásos keverékhez apránként adagolva.
  2. Egy sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd szedjük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 10 percig hőlégkeveréssel. A sütőből kivéve borítsuk a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra, húzzuk le a forró tészta aljáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával. Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével csavarjuk fel, és hagyjuk így, amíg a krém elkészül.
  3. A krémhez az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fél centis kockákra, néhány apróbb szemet tegyünk félre a díszítéshez. A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével, és tegyük bele a citrom héját. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a mascarponekrém alá. Vegyünk ki belőle valamennyit, tegyük félre, ezzel kenjük majd be a rolád külső részét. A maradék krémhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd keverjük össze.
  4. Csavarjuk ki a tésztát, majd osszuk el rajta az epres krémet, és óvatosan tekerjük fel. A félretett fehér krémmel vonjuk be a külsejét is. Olvasszunk csokoládét némi olajjal, és csorgassuk végig a rolád tetejét. A félretett epreket felezzük el, és a hegyüket mártsuk az olvadt csokiba, és fapálca segítségével csokival pöttyözzük be, mintha katica lenne. Díszítéshez használhatunk néhány citromfűlevelet is. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, kb. 2 óra múlva már jól szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 43x35

Egy régi újságból kifotózott receptet kaptam anyumtól, ezen hajtottam végre apróbb módosításokat. Az eredmény egy nagyon finom epres rolád.

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Rácz Jenőt sokkolta, mennyit kér az éttermébe jelentkező szakács

Rácz Jenő neve időről időre felbukkan: televíziós szereplései, családi történések vagy éppen az éttermében járt hollywoodi színészek miatt. Most éppen azzal keltette fel a közérdeklődést, hogy Instagramján megosztott sztoriban botránkozott meg egy leendő szakácsmunkatárs üzenete miatt.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Tepsis húsos burgonya

Gyakran előveszem ezt a receptet, ha nem akarok órákig a konyhában lenni. A recept egy magas, 30x40-es tepsihez való, felére csökkenthetjük a mennyiségeket, ha kevesebbet szeretnénk ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...