Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos rolád Nikóka konyhájából

Kókuszos rolád Nikóka konyhájából
Kókuszos rolád Nikóka konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségbe készítettem. Az egyik kedvencem a rolád, mert gyorsan elkészül, ha hamar kell valami.

hozzávalók / 6 adag

Piskótalaphoz

Krémhez

Szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  3. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól elkeverjük, és hozzáadjuk a fehérjehabot is.
  4. Sütünk egy papírral bélelt tepsiben egy lapot belőle.

Krémhez

  1. A pudingport a cukorral a tejben megfőzzük. Ha kihűlt kikeverjük, és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
  2. A lapot megkenjük a krém nagy részével, feltekerjük, és kívül a maradék krémmel megkenjük.

Szóráshoz

  1. Megszórjuk a kókuszreszelékkel, majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe, hogy könnyebben lehessen felszeletelni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 996
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszkrémes tekercs, piskótatekercs kókuszos krémmel töltve, pudingkrémes kókuszos tekercs

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

niko80
Nikóka / niko80 Mon, 2014-02-24 23:15

Szia!Én úgy nyertem egy játékban egy csomagot és abban volt,de állítólag nagyobb Tescoban már lehet kapni!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2014-02-23 11:51

Kedves Nikoka! Akkor ez egy olajos piskota? Ezt nem kell feltekerni meg melegen? Vagyis ha kihult mar, akkor nem fog torni ha tekerem? Bocsi, hogy ennyi kerdesem van, de meg ilyet nem csinaltam es nagyon tetszik a recept. Koszi a valaszt elore is, udv. Veronika

niko80
Nikóka / niko80 Mon, 2014-02-24 12:49

Nekem nem szokott törni,de nem szabad túlsütni és nem várom meg hogy teljesen kihűljön,a krém már készen van megkenem és ha picit langyos a krém úgy is hideg és megy a hűtőbe.De ha picit kireped nem kell vele túl sokat vacakolni,úgy is krémes kívül!

676
tojás 3 db
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 0.3 dl
tej 1 dl
finomliszt 18 dkg
sütőpor 4 g
kókuszos pudingpor 1 tasak
cukor 10 dkg
tej 3.5 dl
margarin 20 dkg
kókuszreszelék 2 dkg