Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéj parfé vörösboros szilvával

Fahéj parfé vörösboros szilvával
Fahéj parfé vörösboros szilvával
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A parfét tálaljuk a hideg vagy meleg vörösboros szilvával.

hozzávalók / 4 adag

A parféhoz:

A vörösboros szilvához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A parféhoz a tojások sárgáját a cukorral és a fahéjjal gőzfürdőben, kb. 10 perc alatt krémesre keverjük.
  2. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A parfé masszát elosztjuk formába, lefedjük, és legalább 4 órára fagyasztóba tesszük.
  3. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A vanília magokat kikaparjuk.
  4. A bort a cukorral, szegfűszeggel, citromhéjjal és vaníliával felfőzzük. Kb. 5 percig főzzük, míg a cukor felolvad.
  5. Hozzáadjuk a szilvát, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 042
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: sorbet, házi fagyi, fagyitorta, karamellfagyi, gyümölcsfagyi, fagyikehely, vaníliafagyi

egyéb elnevezések

parfé, parfé vörösboros szilvával, fahéjas parfé szilvával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

477
cukor 75 g
tojássárgája 4 db
fahéj 0.5 kávéskanál
habtejszín 250 g
szilva 400 g
vörösbor 75 ml
cukor 100 g
vanília 0.5 db
szegfűszeg 1 db
citromhéj 1 citromból nyert