r
Nosalty Logó

Fahéj parfé vörösboros szilvával

Glaser
Fahéj parfé vörösboros szilvával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A parféhoz:

A vörösboros szilvához:

477
Kalória
5.2g
Fehérje
57.8g
Szénhidrát
24.9g
Zsír
149.6g
Víz
286.4g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
55.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A parféhoz:

A vörösboros szilvához:

Összesen 477 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A parféhoz:

A vörösboros szilvához:

Összesen 1905 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A parféhoz:

A vörösboros szilvához:

Összesen 192 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 477 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231.1 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    598.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1155 micro
Összesen 1905 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

A parféhoz:

  1. A parféhoz a tojások sárgáját a cukorral és a fahéjjal gőzfürdőben, kb. 10 perc alatt krémesre keverjük.
  2. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A parfé masszát elosztjuk formába, lefedjük, és legalább 4 órára fagyasztóba tesszük.
  3. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A vanília magokat kikaparjuk.
  4. A bort a cukorral, szegfűszeggel, citromhéjjal és vaníliával felfőzzük. Kb. 5 percig főzzük, míg a cukor felolvad.
  5. Hozzáadjuk a szilvát, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

A parfét tálaljuk a hideg vagy meleg vörösboros szilvával.

További receptek

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...