Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi parfé

Karácsonyi parfé
Karácsonyi parfé
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fahéj helyett ízesíthetjük mézeskalács fűszerkeverékkel is.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dióféléket durvára vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk. 1-2 ek-nyit félreteszünk a tálaláshoz.
  2. A csokoládét durvára, a barackot apróra vágjuk.
  3. A tojások sárgáját a cukorral, fahéjjal, a vaníliarúd kikapart magjával, kézi mixerrel kb. 5-8 perc alatt világos-krémesre keverjük.
  4. Hozzákeverjük a dióféléket, a csokoládét, barackot, a végén pedig a keményre vert tejszínt.
  5. A masszát egy hosszúkás, kb. 1,3 l űrtartalmú szilikon formába öntjük, fóliával lefedjük, és legalább 5 órára fagyasztóba tesszük.
  6. Tálalás előtt kivesszük a fagyasztóból, a formából kiborítjuk, szeletekre vágjuk. A megmaradt diófélékkel megszórva tálaljuk.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 081
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: fagyitorta, sorbet, házi fagyi, karamellfagyi, gyümölcsfagyi, fagyikehely, vaníliafagyi

egyéb elnevezések

ünnepi parfé, tejszínes gyümölcsös parfé, mandulás-diós gyümölcsös parfé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

491
pisztácia 50 g
mandula 50 g
dió 50 g
brazil dió - paradió 50 g
étcsokoládé 100 g
aszalt sárgabarack 50 g
tojássárgája 4 db
cukor 80 g
vanília 1 db
fahéj 1 tk
habtejszín 500 g