Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsokis parfé

Fehércsokis parfé
Fehércsokis parfé
19 perc / előkészület: 15 perc főzés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem rajongok a fagyiért, sokszor megyünk a fiúkkal cukizni, de én csak néző vagyok. Erre viszont még én is azt mondtam, hogy nagyon finom. Egy kis eperrel vagy valamilyen fanyar gyümölccsel tálalva komoly kihívást jelent nem enni belőle.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal.
  2. A vizet és a cukrot folyamatos kevergetés mellett 3-4 perc alatt sziruppá főzzük. Tűzről lehúzzuk.
  3. Hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk benne. Hűlni hagyjuk.
  4. Ha már csak langyos, akkor hozzákeverjük a tojássárgákat.
  5. A tejszínt sűrű habbá verjük, és hozzákeverjük a csokoládés masszát.
  6. Formába töltjük, 4-5 órára  mélyhűtőbe tesszük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 992
elküldve: 5
receptkönyvben: 481
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: fagyikehely, házi fagyi, gyümölcsfagyi, karamellfagyi, fagyitorta, sorbet, vaníliafagyi

egyéb elnevezések

fehércsokis fagyi, parfé fehér csokiból

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 15:33

Sziasztok ki milyen fehér csokit használt ehhez a recepthez? Én is megpróbáltam elkészíteni de valami nem igazán jött össze. Lehet, hogy kevés vizet használtam. A csoki nem lett kellőképpen folyós és kicsit darabos marad nem akart teljesen felolvadni.
Köszönöm Orsi

visnyoo
visnyoo Sat, 2010-07-24 19:16

Sziasztok! Most tettem be a fagyóba:-) Holnap a vendégeim tesztelik, de én már ma is tudom, hogy nagyon fincsi, sőt a vizslám, meg a papagájom is egyetért velem:-)))))

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Thu, 2010-07-08 10:20

Szerintetek cukor helyett édesítő porral is meg lehet csinálni? Vagy akkor nem áll már össze,mert kell a cukor "tulajdonságai"?????

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-07 13:23

Ez jó étcsokisan is?

Bendi
El Bendi / Bendi Tue, 2010-06-15 19:07

Ma még mindig van egy szelet belőle, lassan fogy... :-) Tényleg úgy a legjobb, ha citrom levét csorgat rá az ember. Valamint el tudom képzelni mentás citromlével is.

Fagyis kérdésemre kapok választ? szeretnék..

Bendi
El Bendi / Bendi Sun, 2010-06-06 21:31

Köszönöm a javaslatokat :-)
Ma elkészült... háát, ütős egy desszert! (jó értelemben persze) Mivel csak belekóstoltam ma, még nem csináltam hozzá öntetet, de erősen a savanykás ribizlire hajlok, uh holnap beszerzek egy adagra valót. Ma csak citrom levét csurgattam rá, így fincsi.
Úgy láttam, az általánosan ismert fagylaltnak és ennek a parfénak is a tojás a "lelke". Már a fagyi történek kezdetén is tojást használtak hozzá? Valaki tudna erről bővebbet? Csak mert érdekelne,ki lehet-e váltani a nyers tojást valami másra ami hasonló textúrát ad a fagyott krémnek. Köszönném szépen.

(ezt pedig már csak a nosztalgia kedvéért: gyerekkoromban nálunk nyáron a "vizes fagyi" volt a csúcs desszert. Ezt mindig nővérem készítette így: nagy jénai tálban összekevert vizet piros gyümölccsel (kedvenc a ribizlis volt!), citrom levével, cukorral és megfagyasztotta a hűtőládában. Másnap aztán forró késsel kellett kiügyeskedni a hűsítő darabokat. Imádtuk nyalni ezt a piros jeget! :-))

Bendi
El Bendi / Bendi Sun, 2010-06-06 11:04

Ma készítem el ezt a finomságot. Szeretnék hozzá valamilyen szószt/öntetet, mit ajánlotok? Csokit hanyagolnám, valami gyümölcsre vagy esetleg fűszeres dologra gondoltam.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-06-06 11:54

Kedves Bendi! Mivel ez egy fehércsoki - édes dolog, érdemes valami citrusos, esetleg kis trópusi beütés fele gondolkodni. Ehhez a fűszerek egzotikusak szoktak lenni - kb amit mézeskalácsba beleteszel az megy ahhoz is. De jó a könnyedebb, vegyes bogyó gyümölcsös, hogy savanykás legyen, citromfű, vagy menta kiegészítéssel. Igazából amit egy ismerősöm mondott, rakj össze mindenfélét nyugodtan, ami színben passzol, s főzd lassú tűzön! :DDD Aztán majd mesélj, mit alkottál! Üdv: Mrs Smith

Bendi
El Bendi / Bendi Wed, 2010-06-02 19:21

Kedves Kiki, vajon ha az embernek szilikon formája van, abba is kell fólia, vagy anélkül is menne? Köszi!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Fri, 2010-06-04 07:31

Szia! Sajnos nem tudom, de fóliával biztosabban kiszedhető. Próbáld ki, ha nem akar kijönni, akkor egy kis meleg vízbe bele kell állítani. Üdv kiki

Angel1241
Angel / Angel1241 Fri, 2010-03-12 16:05

Ezt meg kell kóstolni!!! :)))) Tejérzékeny vagyok, de majd bekapok egy tablettát :)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2010-03-14 08:56

Szia! Nálunk a fiam laktóz érzékeny és szoktam a tejszínt felverhető növényi tejszínnel helyettesíteni. Nagyon finom. Nagyobb hipermarketekben kapható .(igaz a csokiban is van egy kis tej, ha igaz) üdv kiki

K és K
Kukori és Kotkoda / K és K Fri, 2010-03-12 15:40

Krisztikém, hát ez valami istenien hangzik, ráadásul én még a fagyit, sőt a jégkrémet is imádom!!! :-) A kép is baromi jó lett, gratula, Andi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-03-12 12:08

húú ezt én is mentettem, aztán indulok a boltba fehércsokiért:)

690
fehér csokoládé 30 dkg
habtejszín 3 dl
víz 5 ek
cukor 2 ek
tojássárgája 3 db