r
Nosalty Logó

Fehércsokis parfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehércsokis parfé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 690 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2763 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 690 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1047 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1093 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1072 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2763 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 385 Kcal

Elkészítés

  1. Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal.
  2. A vizet és a cukrot folyamatos kevergetés mellett 3-4 perc alatt sziruppá főzzük. Tűzről lehúzzuk.
  3. Hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk benne. Hűlni hagyjuk.
  4. Ha már csak langyos, akkor hozzákeverjük a tojássárgákat.
  5. A tejszínt sűrű habbá verjük, és hozzákeverjük a csokoládés masszát.
  6. Formába töltjük, 4-5 órára mélyhűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17262
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem rajongok a fagyiért, sokszor megyünk a fiúkkal cukizni, de én csak néző vagyok. Erre viszont még én is azt mondtam, hogy nagyon finom. Egy kis eperrel vagy valamilyen fanyar gyümölccsel tálalva komoly kihívást jelent nem enni belőle.

Hozzászólások

Juditka

Kriszti! Ezt máris elmentettem a receptkönyvembe!!!

Törölt felhasználó

húú ezt én is mentettem, aztán indulok a boltba fehércsokiért:)

Törölt felhasználó

Krisztikém, hát ez valami istenien hangzik, ráadásul én még a fagyit, s?t a jégkrémet is imádom!!! :-) A kép is baromi jó lett, gratula, Andi

Törölt felhasználó

Köszi! :-)

Törölt felhasználó

Ezt meg kell kóstolni!!! :)))) Tejérzékeny vagyok, de majd bekapok egy tablettát :)

Törölt felhasználó

Szia! Nálunk a fiam laktóz érzékeny és szoktam a tejszínt felverhet? növényi tejszínnel helyettesíteni. Nagyon finom. Nagyobb hipermarketekben kapható .(igaz a csokiban is van egy kis tej, ha igaz) üdv kiki

Törölt felhasználó

mondom én, hogy imádom Kiki receptjeit!!!! :)

Törölt felhasználó

:-) kiki

Törölt felhasználó

Kedves Kiki, vajon ha az embernek szilikon formája van, abba is kell fólia, vagy anélkül is menne? Köszi!

Törölt felhasználó

Szia! Sajnos nem tudom, de fóliával biztosabban kiszedhet?. Próbáld ki, ha nem akar kijönni, akkor egy kis meleg vízbe bele kell állítani. Üdv kiki

Törölt felhasználó

Ma készítem el ezt a finomságot. Szeretnék hozzá valamilyen szószt/öntetet, mit ajánlotok? Csokit hanyagolnám, valami gyümölcsre vagy esetleg f?szeres dologra gondoltam.

Törölt felhasználó

Kedves Bendi! Mivel ez egy fehércsoki - édes dolog, érdemes valami citrusos, esetleg kis trópusi beütés fele gondolkodni. Ehhez a f?szerek egzotikusak szoktak lenni - kb amit mézeskalácsba beleteszel az megy ahhoz is. De jó a könnyedebb, vegyes bogyó gyümölcsös, hogy savanykás legyen, citromf?, vagy menta kiegészítéssel. Igazából amit egy ismer?söm mondott, rakj össze mindenfélét nyugodtan, ami színben passzol, s f?zd lassú t?zön! :DDD Aztán majd mesélj, mit alkottál! Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Köszönöm a javaslatokat :-) Ma elkészült... háát, üt?s egy desszert! (jó értelemben persze) Mivel csak belekóstoltam ma, még nem csináltam hozzá öntetet, de er?sen a savanykás ribizlire hajlok, uh holnap beszerzek egy adagra valót. Ma csak citrom levét csurgattam rá, így fincsi. Úgy láttam, az általánosan ismert fagylaltnak és ennek a parfénak is a tojás a "lelke". Már a fagyi történek kezdetén is tojást használtak hozzá? Valaki tudna err?l b?vebbet? Csak mert érdekelne,ki lehet-e váltani a nyers tojást valami másra ami hasonló textúrát ad a fagyott krémnek. Köszönném szépen. (ezt pedig már csak a nosztalgia kedvéért: gyerekkoromban nálunk nyáron a "vizes fagyi" volt a csúcs desszert. Ezt mindig n?vérem készítette így: nagy jénai tálban összekevert vizet piros gyümölccsel (kedvenc a ribizlis volt!), citrom levével, cukorral és megfagyasztotta a h?t?ládában. Másnap aztán forró késsel kellett kiügyeskedni a h?sít? darabokat. Imádtuk nyalni ezt a piros jeget! :-))

Törölt felhasználó

Ma még mindig van egy szelet bel?le, lassan fogy... :-) Tényleg úgy a legjobb, ha citrom levét csorgat rá az ember. Valamint el tudom képzelni mentás citromlével is. Fagyis kérdésemre kapok választ? szeretnék..

Törölt felhasználó

SZia! utánanézek a kérdésednek, csak egy kis türelmet kérnék. üdv kiki

Törölt felhasználó

Köszönet érte!

Törölt felhasználó

Ez jó étcsokisan is?

Törölt felhasználó

Szerintem étcsokival is finom lehet!!! üdv kiki

Törölt felhasználó

Szerintetek cukor helyett édesít? porral is meg lehet csinálni? Vagy akkor nem áll már össze,mert kell a cukor "tulajdonságai"?????

Törölt felhasználó

Szerintem biztos meg lehet csinálni. Próbáld ki nyugodtan. üdv kiki

visnyoo

Sziasztok! Most tettem be a fagyóba:-) Holnap a vendégeim tesztelik, de én már ma is tudom, hogy nagyon fincsi, s?t a vizslám, meg a papagájom is egyetért velem:-)))))

Törölt felhasználó

Sziasztok ki milyen fehér csokit használt ehhez a recepthez? Én is megpróbáltam elkészíteni de valami nem igazán jött össze. Lehet, hogy kevés vizet használtam. A csoki nem lett kell?képpen folyós és kicsit darabos marad nem akart teljesen felolvadni. Köszönöm Orsi

Törölt felhasználó

http://norbiupdatepekseg.com/facebook/fozoverseny/profile/1021311447243 Csokis Süti -> Csokis Shake-kel? (: Desszerteznél egy ilyet valamelyik Café-ban? (: <3 Akkor ?LIKE?-old a megadott oldal versenyén! 'Málnás PiteVarázs, Csokoládés-Kávés Shake-kel' (L) van recept is hozzá és fogyókúrás! ;) További szép napot!

Címlapról ajánljuk

További cikkek