Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizliparfé forró chilis-csokoládés öntettel

Ribizliparfé forró chilis-csokoládés öntettel
Ribizliparfé forró chilis-csokoládés öntettel
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (42)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma elhatároztam, hogy veszek egy fagyigépet. Milyen naiv voltam! Azt hittem, a fagyigép olyan, hogy belerakod a cuccot, és le is fagyasztja. Több boltban is jártam. Közölték, hogy, na, olyan nincs, kezicsókolom. Mindegyiknek a tálját előbb le kell fagyasztani, majd a fagyival együtt ismét betenni a fagyasztóba, és úgy mehet a keverés-kavarás. Persze még az őskorból ismertem ezt a módszert, de azt hittem, azóta előrehaladottabb a háztartási gép-ipar. Na, ezért nem adok pénzt, gondoltam, meg egyébként sincs akkora hely a fagyasztómban. Konkrétan akkora bilije volt mindegyiknek, hogy ipari méretű fagyasztó kellett volna hozzá. De mivel eltökéltem, hogy csakazértis készítek házi fagyit, elővettem mesterszakács barátom parfé receptjét.
Jelentem, kanállal is adagolható! Az állaga egyáltalán nem fagyos, hanem inkább habkönnyű.
Úgy éreztem magam, mint Tom Hanks a Számkivetettben, amikor hosszas próbálkozás után végül sikerült tüzet csiholnia: "I made fire!" I made ice cream! Csináltam fagyit! Fagyigép nélkül. :)

hozzávalók / 4 adag

A parféhoz

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A parfé elkészítése:

  1. A ribizlit megtisztítjuk a száruktól, majd egy tálban villával szétnyomkodjuk (nem kell teljesen).
  2. A tejszínt mixerrel elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, kemény habbá verjük, és a legvégén hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük.
  3. Ezután lazán belekeverjük a ribizlit. Nem muszáj teljesen homogénnek lennie, szép, ha kicsit "márványos" marad.
  4. A masszát egy alufóliával kibélelt gyümölcskenyér- vagy őzgerincformába töltjük, és mélyhűtőben fagyasztjuk.

Az öntet elkészítése:

  1. A tejszínt egy lábosban elkeverjük a tojássárgával és a cukorral, majd beletördeljük a csokit, és addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz (bevonatot képez a kanál hátán).
  2. Végül hozzáadjuk a chilit is, és a jeges parfé mellé forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 038
elküldve: 20
receptkönyvben: 614
elkészítve: 5/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: házi fagyi, sorbet, vaníliafagyi, fagyitorta, gyümölcsfagyi, fagyikehely, karamellfagyi

Hozzászólások (42)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jumalej
Jumalej / Jumalej Fri, 2011-12-30 23:13

Sziasztok!

Sajnos csak fagyasztott feketeàfonyàt talàltam. Ma este elkèszult a nagy mu, de sajnos belekostovàn egy keseru utoìzt èrztem, ìgy beletettem reszelt csokolàdèt, mely valamelyst enyhìtette a keserusègèt.
Holnap majd kiderul, mielott elviszem a vendègsègbe levàgok egy szeletet s megkostolom, ha nagyon gàz, akkor majd megeszem èn az egèszet :))))))))

Boldog Uj E'vet mindenkinek!

J.

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2011-06-28 22:48

Mostanában mindig ezt készítem.Más gyümölcsökből is.A hideg kiráz a f..ily fr..st-tól."Szójj anyádnak csinálja meg ezt!"Puszi.Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-04 16:12

Köszi!!
A legnehezebb a fürdést lesz megszervezni, azt nem is írtad bele a receptbe!! ;-)))))))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-03 17:36

Szia Juci!
Kb mennyi ideig kell fagyasztani?
Köszi,
Ági

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-08-03 20:04

Szia Ági, nos, ahogy emlékszem, olyan du. fél 3 körül készültem el vele, akkor tettem be a fagyasztóba, majd kimentünk a tóra fürdeni :) és mire hazaértünk (este fél 7 körül) már jó volt. :) De ez fagyasztó-függő is, az enyém már elég csozi, le kellene olvasztani :)))))

Angibangi
Angi / Angibangi Thu, 2010-07-22 12:44

én a minden év nyarán kötelező ribizliszüret miatt egy életre megutáltam a ribizlit (legalábbis eddig így éreztem), de most ez a recept elbizonytalanított... :$=D
Nagyon szuper fotó! =]

Angi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2010-07-22 16:16

Szia Angi, képzeld, annyira én sem szeretem a ribizlit (magában), de ebben a desszertben nagyon jó:) És annyira gyerekjátékelkészíteni is...

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2010-07-22 12:33

Kedves Juci!
Receptedet kiraktuk facebook oldalunkra is képpel és linkkel!
NoSalty.hu

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-07-18 20:40

A derce az egy gabona őrlemény
A lisztnél nagyobb szemcséjű , de a dara nagyságát nem éri el. A kettő közötti őrlemény Üdv Edit

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2010-07-18 19:22

Ej-haj ruca-ruca kukorica derce...Na ezt tényleg csak véletlenül tudom - és csak részben - valamilyen gabonaőlemény, de nem emlékszem, miből nyerik. Andrásfalvy Bertalan - az a drága ember, akit a legjobban imádtam a néprajz tanszéken -a kapásnövényeknél tanította. De már régen. :( Majd utánanézek a jegyzeteimben, biztos van róla valami. De az úgy már nem ér.
Köszi, hogy gondoltál rám :D
puszi!

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-07-19 06:49

Nagyon ügyi vagy!Látom ez nem is volt nehéz!Azt hiszem búzából nyerik.Puszi.Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-07-18 19:05

Sziasztok!Jöhet egy új szó?Nehéz lesz...Derce.Vajon mi lehet?Meg lehet kérdezni a férjeket is.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2010-07-17 13:30

Jaj, ne haragudj kedves Mrs Smith!
Csak a múltkoriban Bogi volt, aki a Tikmonyával megörvendeztetett, és kicsit elkavarodtam a kommentek között :)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-07-17 13:55

Jaj, ne már!:-) Nincs szükség bocsánatkérésre! l'art pour l'art jegyeztem meg! Most már inkább én fogok így zavarba jönni...gyorsabb volt a kezem mint az eszem...:-D puszillak: Mrs Smith

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2010-07-17 12:36

Őőő, napraforgómag, ha jól emlékszem :D Juj, lányok, játszunk még ilyet, úgy szeretem! Bogi te vagy a kedvenc tájnyelvi szállítom :)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-07-14 18:07

Abszolut felismerhetőek a képeid kedves Juci! Több emberét felismerem, és ráadásul azt is öröm látni, hogy menet közben fejlődnek az emberek, és ez olyan szuper!:) Nekem is a nyálam csordult majdnem, mikor megláttam ezt a szépséget...:-P Ja és azt is csak Borsod környékén értik, hogy makuka...:-D pusz: Mrs Smith

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-07-14 21:44

Ezennel felhívok mndenkit, aki tudja, mi az a makuka, írja meg :))))))))) és nem ér utánanézni pl.Google (bár lehet, hogy nem is talál rá) Bogi, Te nem "nevezhetsz", mert úgyis tudod:)
Juci

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-07-14 21:38

Kompér,krompé,ugorka,disztó,lábtó,nyögő,csak ez a pár jutott most eszembe amit a nagyanyáimtól hallottam.Bodrogköz....Olyan jó hogy a világ minden részéről itt vagyunk.Üdvözlettel:Bogi

jennifer lopez
jennifer lopez Wed, 2010-07-14 14:20

Végre, te vagy a 3. ember, aki meggyőzött arról, hogy ne vegyek fagyigépet. Én amiatt akartam venni, hogy majd készítek diétás fagyit, de állítólag pont a cukor ami krémessé teszi a fagyit és még a zsíros tejszín. Ki fogom próbálni mindenképpen a receptet.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-07-14 13:36

Szia Juci!Nem bírom ki hogy ne szóljak,pedig azt sem tudom mit mondjak.Legszivesebben megenném.A csilis csokis öntet pedig zseniális.Nekem is van egy tabascos süti receptem de nem volt túl népszerű,pedig nagyon finom.Ezt pedig ki kell próbálnom.Még jó hogy a gyerekek most nincsenek itt.Abba sem hagynák a zsorválást....:)Puszillak.Bogi

modosa
modosa / modosa Wed, 2010-07-14 09:24

Juci!
Örök hála! Most spóroltál meg nekem - ezek szerint - sok-sok időt, energiát és pénzt!
A mai délután projektje lett volna a fagyigép vásárlása (ezer éve meg akarom csinálni azeszter bazsalikomos fagyi receptjét), de boldogabb nem is lehetnék, hogy 40 fokban csinálhatok jobb programot :)
Amúgy, még nem görgettem le, hogy kinek a receptje, de a csoki pöttyökből biztos voltam benne, hogy a Tiéd :)) Dönörűűű!
üdv,
Anikó

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-07-14 10:09

Szia Anikó! Képzeld, én már régóta "sportot űzök" abból, hogy a főoldalon felismerem-e, kinek a fényképe, és a Tiedet, meg Eszterét mindig felismerem:) Ezek szerint nekem is lennének "stílusjegyeim" :))))))))) ez vicc, nem is tudok fotózni...csak úgy érzésből nyomom :P

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2010-07-14 08:32

Juci! Én mindig fagyigép nélkül készítem. Nekem tökéletesen megfelel.))) (100-150 - sőt még régebben - évvel ezelőtt nem volt fagyigép, fagyasztó és még is készítettek fagyit. Nekünk miért ne sikerülne?:)

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-07-14 10:03

Szia Tündér, olvastam ám a story-dat, amiben arra buzdítottál mindenkit, hogy fagyigép nélkül készítsen fagyit:) meg is akartam rólad emlékezni a sztoriban, csak nem volt már időm kikeresni és belinkelni, gyorsan akartam feldobni a receptet. De ígérem, legközelebb nem marad el:)

611
habtejszín 4 dl
zselatinfix 1 csomag
porcukor 6 ek
piros ribizli 20 dkg
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 5 dkg
tojássárgája 1 db
porcukor 2 ek
chili 1 db