r
Nosalty Logó

Ribizliparfé forró chilis-csokoládés öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizliparfé forró chilis-csokoládés öntettel
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

Összesen 611 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

Összesen 2442 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

Összesen 259 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 611 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    206.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1718 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 2442 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

Elkészítés

A parféhoz

  1. A parfé elkészítése:
  2. A ribizlit megtisztítjuk a száruktól, majd egy tálban villával szétnyomkodjuk (nem kell teljesen).
  3. A tejszínt mixerrel elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, kemény habbá verjük, és a legvégén hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük.
  4. Ezután lazán belekeverjük a ribizlit. Nem muszáj teljesen homogénnek lennie, szép, ha kicsit "márványos" marad.
  5. A masszát egy alufóliával kibélelt gyümölcskenyér- vagy őzgerincformába töltjük, és mélyhűtőben fagyasztjuk.
  6. Az öntet elkészítése:
  7. A tejszínt egy lábosban elkeverjük a tojássárgával és a cukorral, majd beletördeljük a csokit, és addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz (bevonatot képez a kanál hátán).
  8. Végül hozzáadjuk a chilit is, és a jeges parfé mellé forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 22460
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ma elhatároztam, hogy veszek egy fagyigépet. Milyen naiv voltam! Azt hittem, a fagyigép olyan, hogy belerakod a cuccot, és le is fagyasztja. Több boltban is jártam. Közölték, hogy, na, olyan nincs, kezicsókolom. Mindegyiknek a tálját előbb le kell fagyasztani, majd a fagyival együtt ismét betenni a fagyasztóba, és úgy mehet a keverés-kavarás. Persze még az őskorból ismertem ezt a módszert, de azt hittem, azóta előrehaladottabb a háztartási gép-ipar. Na, ezért nem adok pénzt, gondoltam, meg egyébként sincs akkora hely a fagyasztómban. Konkrétan akkora bilije volt mindegyiknek, hogy ipari méretű fagyasztó kellett volna hozzá. De mivel eltökéltem, hogy csakazértis készítek házi fagyit, elővettem mesterszakács barátom parfé receptjét. Jelentem, kanállal is adagolható! Az állaga egyáltalán nem fagyos, hanem inkább habkönnyű. Úgy éreztem magam, mint Tom Hanks a Számkivetettben, amikor hosszas próbálkozás után végül sikerült tüzet csiholnia: "I made fire!" I made ice cream! Csináltam fagyit! Fagyigép nélkül. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Juci! Én mindig fagyigép nélkül készítem. Nekem tökéletesen megfelel.))) (100-150 - s?t még régebben - évvel ezel?tt nem volt fagyigép, fagyasztó és még is készítettek fagyit. Nekünk miért ne sikerülne?:)

Törölt felhasználó

Szia Tündér, olvastam ám a story-dat, amiben arra buzdítottál mindenkit, hogy fagyigép nélkül készítsen fagyit:) meg is akartam rólad emlékezni a sztoriban, csak nem volt már id?m kikeresni és belinkelni, gyorsan akartam feldobni a receptet. De ígérem, legközelebb nem marad el:)

modosa

Juci! Örök hála! Most spóroltál meg nekem - ezek szerint - sok-sok id?t, energiát és pénzt! A mai délután projektje lett volna a fagyigép vásárlása (ezer éve meg akarom csinálni azeszter bazsalikomos fagyi receptjét), de boldogabb nem is lehetnék, hogy 40 fokban csinálhatok jobb programot :) Amúgy, még nem görgettem le, hogy kinek a receptje, de a csoki pöttyökb?l biztos voltam benne, hogy a Tiéd :)) Dönör???! üdv, Anikó

Törölt felhasználó

Szia Anikó! Képzeld, én már régóta "sportot ?zök" abból, hogy a f?oldalon felismerem-e, kinek a fényképe, és a Tiedet, meg Eszterét mindig felismerem:) Ezek szerint nekem is lennének "stílusjegyeim" :))))))))) ez vicc, nem is tudok fotózni...csak úgy érzésb?l nyomom :P

Törölt felhasználó

Szia Juci!Nem bírom ki hogy ne szóljak,pedig azt sem tudom mit mondjak.Legszivesebben megenném.A csilis csokis öntet pedig zseniális.Nekem is van egy tabascos süti receptem de nem volt túl népszer?,pedig nagyon finom.Ezt pedig ki kell próbálnom.Még jó hogy a gyerekek most nincsenek itt.Abba sem hagynák a zsorválást....:)Puszillak.Bogi

Törölt felhasználó

zsorválás...na, ezt csak Borsodban értik. :)))))))))))))))))))))) hehehehehe :PPPPP

Törölt felhasználó

Igen.Lehet következtetni.:))))))))))

Törölt felhasználó

Végre, te vagy a 3. ember, aki meggy?zött arról, hogy ne vegyek fagyigépet. Én amiatt akartam venni, hogy majd készítek diétás fagyit, de állítólag pont a cukor ami krémessé teszi a fagyit és még a zsíros tejszín. Ki fogom próbálni mindenképpen a receptet.

Törölt felhasználó

Abszolut felismerhet?ek a képeid kedves Juci! Több emberét felismerem, és ráadásul azt is öröm látni, hogy menet közben fejl?dnek az emberek, és ez olyan szuper!:) Nekem is a nyálam csordult majdnem, mikor megláttam ezt a szépséget...:-P Ja és azt is csak Borsod környékén értik, hogy makuka...:-D pusz: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kompér,krompé,ugorka,disztó,lábtó,nyög?,csak ez a pár jutott most eszembe amit a nagyanyáimtól hallottam.Bodrogköz....Olyan jó hogy a világ minden részér?l itt vagyunk.Üdvözlettel:Bogi

Törölt felhasználó

Ezennel felhívok mndenkit, aki tudja, mi az a makuka, írja meg :))))))))) és nem ér utánanézni pl.Google (bár lehet, hogy nem is talál rá) Bogi, Te nem "nevezhetsz", mert úgyis tudod:) Juci

Törölt felhasználó

:-DDD Lehet, hogy én is így elárultam valamit magamról?!:-D Mrs Smith

Törölt felhasználó

No, hát senki nem jelentkezik makuka ügyben?:-D Mrs Smith

Törölt felhasználó

Most áruljuk el?Bogi

Dacota

???, napraforgómag, ha jól emlékszem :D Juj, lányok, játszunk még ilyet, úgy szeretem! Bogi te vagy a kedvenc tájnyelvi szállítom :)

Törölt felhasználó

Bocsi, de ez én voltam! :-D Mrs Smith

Törölt felhasználó

Gratulálunk ön nyert!Puszi.Bogi

Dacota

Jaj, ne haragudj kedves Mrs Smith! Csak a múltkoriban Bogi volt, aki a Tikmonyával megörvendeztetett, és kicsit elkavarodtam a kommentek között :)

Törölt felhasználó

Jaj, ne már!:-) Nincs szükség bocsánatkérésre! l'art pour l'art jegyeztem meg! Most már inkább én fogok így zavarba jönni...gyorsabb volt a kezem mint az eszem...:-D puszillak: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Sziasztok!Jöhet egy új szó?Nehéz lesz...Derce.Vajon mi lehet?Meg lehet kérdezni a férjeket is.

Törölt felhasználó

Szia Nóra látom itt vagy,Bedobtam egy új szót!

Dacota

Ej-haj ruca-ruca kukorica derce...Na ezt tényleg csak véletlenül tudom - és csak részben - valamilyen gabona?lemény, de nem emlékszem, mib?l nyerik. Andrásfalvy Bertalan - az a drága ember, akit a legjobban imádtam a néprajz tanszéken -a kapásnövényeknél tanította. De már régen. :( Majd utánanézek a jegyzeteimben, biztos van róla valami. De az úgy már nem ér. Köszi, hogy gondoltál rám :D puszi!

Törölt felhasználó

Nagyon ügyi vagy!Látom ez nem is volt nehéz!Azt hiszem búzából nyerik.Puszi.Bogi

Edit

A derce az egy gabona ?rlemény A lisztnél nagyobb szemcséj? , de a dara nagyságát nem éri el. A kett? közötti ?rlemény Üdv Edit

Törölt felhasználó

Ezt gyorsan megoldottátok.Te is kitaláltad Edit.Szuper!Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

Jucikám ugye nem haragszol mit m?velünk itt a receptednél?

Törölt felhasználó

Dehogyis:)))) én is gondolkodom valami "feladványon", de momentán nem jut eszembe semmi:)))

Törölt felhasználó

én a minden év nyarán kötelez? ribizliszüret miatt egy életre megutáltam a ribizlit (legalábbis eddig így éreztem), de most ez a recept elbizonytalanított... :$=D Nagyon szuper fotó! =] Angi

Törölt felhasználó

Szia Angi, képzeld, annyira én sem szeretem a ribizlit (magában), de ebben a desszertben nagyon jó:) És annyira gyerekjátékelkészíteni is...

Törölt felhasználó

Szia Juci! Kb mennyi ideig kell fagyasztani? Köszi, Ági

Törölt felhasználó

Szia Ági, nos, ahogy emlékszem, olyan du. fél 3 körül készültem el vele, akkor tettem be a fagyasztóba, majd kimentünk a tóra fürdeni :) és mire hazaértünk (este fél 7 körül) már jó volt. :) De ez fagyasztó-függ? is, az enyém már elég csozi, le kellene olvasztani :)))))

Törölt felhasználó

Köszi!! A legnehezebb a fürdést lesz megszervezni, azt nem is írtad bele a receptbe!! ;-)))))))

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek