Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Étcsokoládés szilvás gombóc

Étcsokoládés szilvás gombóc
Étcsokoládés szilvás gombóc
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt van a szilva ideje, és gondoltam, az étcsokoládéval kicsit feltuningolom. Nagyon ízlett a páromnak, és a kolléganőinek is.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük sós vízben, majd összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A kihűlt burgonyapépből és a lisztből puha tésztát gyúrunk. 
  3. Félcenti vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy a szilvaszemeket pont betakarja. 
  4. A négyzetek közepére elhelyezzük a kimagozott szilvaszemeket, melyeket megtöltünk fahéjas cukorral, és belehelyezünk egy darab étcsokoládét.
  5. Golyókat formázunk, és lobogó vízben megfőzzük. Egyszerre ne tegyünk túl sokat a vízbe. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére, főzzük még 1-2 percig, majd kiszedjük.
  6. Felforrósított olajhoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és megpirítjuk. Ebben a morzsában megforgatjuk a gombócokat, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 173
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zöldfülű

Mióta szakács: 2013.08.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szilvás gombóc, étcsokis szilvás gombóc, étcsokis-szilvatöltelékes gombóc

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maya0424
Maya0424 Tue, 2013-08-06 21:03

Tökéletesen illik az étcsoki a szilvás gombóchoz...Nagyon finom volt!!!Köszönöm a Receptet!!!:)

463
burgonya 1.5 kg
finomliszt 45 dkg
1 csipet
cukor 12 teáskanál
fahéj 2 teáskanál
étcsokoládé 90 g
napraforgó olaj 5 ek
zsemlemorzsa 30 dkg
szilva 26 közepes db