r
Nosalty Logó

Eszterházy-torta ahogy lelekorzo készíti

Tóth Bernadett
Eszterházy-torta ahogy lelekorzo készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

612
Kalória
14.5g
Fehérje
59.6g
Szénhidrát
36.6g
Zsír
69.2g
Víz
109.8g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
47.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Összesen 612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Összesen 4893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Összesen 306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    293 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    477.1 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    553.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1248 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 4893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk.
  2. A mandulát a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  3. A masszából 5, egyenként 23 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.
  4. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok) 18 percig sütjük.
  5. A sütőből kivéve, amikor a tészta még forró, késsel elmozdítjuk a lapokat, nehogy leragadjanak.
  6. A krémhez a lisztet a tojássárgával meg egy kevés tejjel simára keverjük.
  7. A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg krémszerűen besűrűsödik.
  8. Miután kihűlt, apránként hozzáadjuk a kemény tejszínhabot.
  9. A lapokat a krémmel megkenve egymásra rakjuk.
  10. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  11. Az olvasztott fehér csokoládéval bevonjuk a tetejét, majd vízszintesen berácsozzuk a szintén olvasztott étcsokoládéval. A rácsokra merőlegesen egy fogvájóval váltakozó irányban újra megcsíkozzuk.
  12. A torta oldalához durvára vágott, pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 100 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23

Öcsémet leptem meg ezzel a tortával a születésnapjára. Két receptből hoztam össze, nagy sikert aratott.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...