r
Nosalty Logó

Eszterházy-torta ahogy lelekorzo készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Eszterházy-torta ahogy lelekorzo készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Összesen 612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Összesen 4893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Összesen 306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    293 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.1 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1248 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 4893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk.
  2. A mandulát a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  3. A masszából 5, egyenként 23 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.
  4. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok) 18 percig sütjük.
  5. A sütőből kivéve, amikor a tészta még forró, késsel elmozdítjuk a lapokat, nehogy leragadjanak.
  6. A krémhez a lisztet a tojássárgával meg egy kevés tejjel simára keverjük.
  7. A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg krémszerűen besűrűsödik.
  8. Miután kihűlt, apránként hozzáadjuk a kemény tejszínhabot.
  9. A lapokat a krémmel megkenve egymásra rakjuk.
  10. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  11. Az olvasztott fehér csokoládéval bevonjuk a tetejét, majd vízszintesen berácsozzuk a szintén olvasztott étcsokoládéval. A rácsokra merőlegesen egy fogvájóval váltakozó irányban újra megcsíkozzuk.
  12. A torta oldalához durvára vágott, pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1264
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eszterházy-torta ahogy lelekorzo készíti
Tóth Bernadett 48 recept

Öcsémet leptem meg ezzel a tortával a születésnapjára. Két receptből hoztam össze, nagy sikert aratott.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére (Eszterházy-torta változat)

A tetejére (Cartman-torta változat)

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?