r
Nosalty Logó

Fészek torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Fészek torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 534 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 4263 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 266 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1846 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 534 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.1 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14766 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1444 micro
Összesen 4263 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a darált diót, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a szódabikarbónát, majd utoljára óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
  3. Kivajazott, lisztezett kis kerek tortaformába (18 cm) öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha barnulna a teteje, fóliával letakarjuk.
  4. Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.
  5. A gesztenyemasszát, a mascarponét, a kakaót és a porcukrot összekeverjük, és a hűtőbe rakjuk, míg hűl a tésztánk.
  6. Ha a tészta kihűlt, kb. 10 cm átmérőjű, 2 cm mély lyukat vájunk ki. A krémmel vékonyan körbekenjük a tortát, és burgonyanyomó segítségével az oldalára nyomunk 2-3 cm-es csíkokat, illetve inkább rárázzuk.
  7. A fészek közepébe cukortojást rakunk díszítésül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10233
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fészek torta
Kovács Györgyi 57 recept

Pár hete a neten találkoztam egy ilyesmi fotóval, természetesen recept nélkül. Annyira megtetszett, hogy meg kellett süssem. Jó pár napig gondolkodtam, hogy miből is legyen a tészta és a krém is, ami ilyen fészek hatást tud kelteni. Végül egy régi répatorta receptnél maradtam, és a gesztenye volt az, amiből úgy gondoltam, könnyebb lesz a "fészket" megalkotni.

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek