Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Esterházy-rostélyos szűzpecsenyéből

Esterházy-rostélyos szűzpecsenyéből
Esterházy-rostélyos szűzpecsenyéből
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy családi kedvenc. Volt egy kis szűzpecsenyénk itthon, amit valami szaftos raguval képzeltem el. Az Esterházy-t a család minden tagja nagyon szereti, szűzpecsenyével pedig még finomabb volt, mint eddig bármikor.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti a különleges ízeket, néhány szem kapribogyót is tehet bele.
Köretnek spagetti tészta illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeleteljük, klopfoljuk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztbe forgatjuk, és elősütjük olajban, majd félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékban a fölaprított hagymát megdinszteljük.
  3. Visszahelyezzük a hagymára az előzőleg elősütött húsokat, a bor felét ráöntjük, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük. Egy kevés vízzel felengedjük, sózzuk, és lefedve majdnem készre pároljuk.
  4. A petrezselymet apróra vágjuk, a sárgarépát és petrezselyemgyökeret gyufaszál vastagságúra csíkozzuk. Ezeket a majdnem puha húshoz adjuk, és mustárral, cukorral, citromlével ízesítjük.
  5. Egy kevés vízzel felengedjük, és lefedve, kis lángon pároljuk. Akkor jó, ha a zöldségek kissé ropogósak maradnak.
  6. A tejfölt kb. 1 ek liszttel és 0,5 dl borral összekeverjük. A rostélyos levét ezzel sűrítjük. Jó étvágyat! :-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 46 735
elküldve: 19
receptkönyvben: 461
elkészítve: 27/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Dudás Betti

Mióta szakács: 2011.05.18.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-fehérboros sertésragu répával, szűzpecsenye Esterházy-módra

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

enique
enique / enique Fri, 2016-07-15 09:42

Nagy kedvencem...próbáljátok meg a citromlé mellett egy kevés citromhéjjal is megbolondítani a szószt...

HirdtViki
HirdtViki Sun, 2013-04-28 15:14

Nagyon finom lett, sikert aratott a recept, biztos többször kerül majd az asztalra! :)

ziza83
ziza83 Sat, 2013-04-13 22:33

Holnapi menü ez lesz, immáron másodszor, mert nagy sikert aratott. Csirkemellből is nagyon finom!
Gratulálok a recepthez!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2011-09-11 09:45

Kedves Betti!
2011.09.10. legnézettebb receptje lett a Tiéd :)
Gratulálunk!
Üdvözlettel:
NoSalty.hu csapata

378
sertésszűz 50 dkg
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fehérbor 1 dl
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
mustár 1 tk
tejföl 1.5 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál