Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombócleves Gabimamitól

Gombócleves Gabimamitól
Gombócleves Gabimamitól
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én is először készítettem, de sikere lett a családom körében. Egyszerű az elkészítése, és még kezdőknek sem okoz gondot.

hozzávalók / 6 adag

Leveshez:

  • 30 dkg sertéslapocka
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 nagyobb fehérrépa
  • 1 kisebb karalábé
  • 25 dkg cukorborsó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem (vagy szárítottan 1 ek)
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek liszt
  • só ízlés szerint
  • 1 mk ételízesítő

Gombóchoz:

ajánlat

Bármelyik napra tudom ajánlani, egyszerű az elkészítése, és finom is nagyon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, és enyhén sós vízbe tesszük, míg a többi hozzávalót előkészítjük.
  2. Majd egy 3 literes lábosba 2 ek olajat tesszük, bele a vöröshagymát, üvegesre dinszteljük, majd a lisztet kissé megpirítjuk benne.
  3. A gázról levéve 1,5 l vízzel felengedjük, visszatesszük a gázra, és első forrásig kevergetjük.
  4. Majd az összes hozzávalót beletesszük, és közepes lángon készre főzzük.
  5. Közben elkészítjük a gombócnak valót: A zsemlemorzsát egy kisebb, műanyag tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sót olajat, jól összekeverjük, majd egy kis vizet teszünk bele, hogy a morzsát jól el tudjuk keverni, sűrű pépesre.
  6. Ezután vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és a megfőtt levesbe tesszük őket.
  7. Így még 15 percet főzzük lassú tűzön, s ha már feljöttek a gombócok a leves tetejére, lekapcsoljuk a gázt alatta, és a  saját gőzében, fedő alatt hagyjuk tálalásig tovább puhulni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 160
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zsemlegombóc leves Gabimamitól, sertéshúsleves zsemlegombóccal, gombócos húsleves, sertéshúsos-gombócos leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!