r
Nosalty Logó

Erdélyi lucskos töltött káposzta

Dávid
Erdélyi lucskos töltött káposzta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A káposztához

690
Kalória
35.2g
Fehérje
17.4g
Szénhidrát
50.3g
Zsír
432.8g
Víz
159.6g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A káposztához

Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A káposztához

Összesen 5491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A káposztához

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    432.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.7 g

Zsír

  • Összesen
    402.5 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8912.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    3257 mg
  • Nátrium
    3920 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    3462 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 5491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Kérjük meg a hentest, hogy a combot és a füstölt szalonnát együtt darálja össze. (Vagy mi magunk így csináljuk otthon.)
  2. A 10 dkg füstölt szalonnát felkockázzuk, és száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük őket.
  3. Nagyjából 2-3 evőkanál zsírt hagyunk a serpenyőben, és ebben pirítjuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd a húshoz adjuk.
  4. A húst az összes többi hozzávalóval együtt alaposan elkeverjük.

A káposztához

  1. Kóstoljuk meg a káposztát, ha nagyon savanyú lenne, akkor érdemes előtte átmosni!
  2. A káposztaleveleket kiterítjük, és mindegyiket megtöltjük másfél evőkanál töltelékkel, majd feltekerjük őket, a végeiket alaposan bedugdossuk.
  3. Egy nagyobb edény aljára tesszük a vágott káposzta felét, és az előzőleg megpirított szalonna felét is (plusz a szalonnabőrt, ha maradt). Kevés kaprot, borsikafüvet szórunk rá. Jöhet még néhány szem fekete bors és babérlevél, majd a füstölt oldalas fele.
  4. A vágott káposztára tesszük az elkészített töltött leveleket, majd erre is jöhet egy kis kapor, borsikafű és az oldalas másik fele.
  5. Ha az összes töltelék benne van, akkor mehet rá a maradék vágott káposzta és a fűszerek.
  6. Felöntjük a fehérborral és annyi hideg vízzel, hogy ellepje.
  7. Nagy lángon felforraljuk, majd ha felforrt, akkor kisebbre vesszük, és alacsony lángon legalább két órát főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 120 p
  • Főzés módja: római tál és cserépedény receptek

Az igazi karakterét a kapor, a csombor, a fehérbor, valamint a füstölt hús adja meg. Nem ajánlatos egyikkel sem spórolni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

7 nap, 7 étel – Főételnek is beillő laktató levesekkel...

Így, gőzerővel készülve az ünnepekre, tudat alatt is igyekszünk kicsit jobban odafigyelni, mi kerül a tányérra, hogy karácsonykor minden bűntudat nélkül csússzon le. A hétre laktató leveseket hoztunk nektek, amikkel a jóllakás garantált, így második sem kell utánuk. Elég lesz most egy fogás!

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...