r
Nosalty Logó

Epres-vörösbársony-torta

szucs.ancsaa
Epres-vörösbársony-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítés

967
Kalória
12.5g
Fehérje
89.4g
Szénhidrát
63.4g
Zsír
131.5g
Víz
165.6g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
58.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítés

Összesen 967 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítés

Összesen 7726 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítés

Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    131.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 967 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    507.3 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6585.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1896 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    2669 mg
  • Nátrium
    1594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    715.6 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1051.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1854 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 7726 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a puha margarint habosra keverjük a porcukorral, kevergetés mellett hozzáadjuk tojásokat, a joghurtot, az ételfestéket, az ecetet, majd a kakaóporral, csipet sóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. Két darab,15-18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, megtöltjük a masszával, és a 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 30 perc alatt. Ha kihűlt, mindkettőt vízszintesen 2 lapba vágjuk.

Krémhez

  1. A krémhez habosra keverjük a mascarponét a porcukorral, a citrom levével, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.
  2. A krémmel megtöltjük a tortalapokat úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson.
  3. Díszítésként szabad a fantázia! A képen látható epercsodákat, úgy készítettem el, hogy fehér csokoládét megolvasztottam, majd a megtisztított, félbevágott eprekre kanál segítségével rácsurgattam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon egyszerű kis torta. Elegáns, nagyobb alkalmakra is tálalható. A gyerekek is imádni fogják, a csodaszép színe miatt!

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...