Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta Nyuszkómackó konyhájából

Epres túrótorta Nyuszkómackó konyhájából
Epres túrótorta Nyuszkómackó konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor készítettem, épp eperszezon volt, így nagyon ízletes és szép torta lett belőle. Születésnapi ajándéknak szántam, nagyon nagy sikere volt, és pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 10 adag

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói

Díszítés hozzávalói

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A tojássárgáját a porcukorral jól elkeverjük.
  2. Kanalanként adjuk hozzá a lisztet, sütőport, vizet és olajat.
  3. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját.
  4. A masszát 3 egyenlő részre osztjuk. Egyesével sütjük a torta lapokat, 26 cm-s tortaformában. Így egyforma vastagságúak lesznek a lapok.

Töltelék hozzávalói

  1. A túrót a citrom levével és héjával, cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot és a darabolt epret.
  3. Elkeverjük benne a zselatinfixet.
  4. Betesszük a hűtőbe, ha elkezd sűrűsödni, akkor beleforgatjuk a felvert tejszínt.
  5. Ezután még pihentetjük, és ha már jó sűrű, akkor betöltjük a lapokat.

Díszítés hozzávalói

  1. Kemény habbá verjük a tejszínt. Az epreket félbevágjuk.
  2. Az oldalát bevonjuk tejszínnel. A tetejét pedig az eperrel és tejszínnel felváltva díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 110
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszkómackó

Mióta szakács: 2015.10.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

túrós epertorta, epres túrókrémes piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

627
tojás 4 db
porcukor 25 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 30 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
zselatinfix 3 csomag
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
növényi tejszín 3 dl
joghurt 3 dl
eper 25 dkg
eper 20 dkg
növényi tejszín 3 dl