Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper-krémjoghurttorta

Eper-krémjoghurttorta
Eper-krémjoghurttorta
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető, nem túl édes, mutatós torta... akár egy baráti, családi összejövetelre, vagy akár születésnapi tortának.

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Krém

Díszítés

ajánlat

Családi, baráti találkozókra vagy akár ajándékba, születés vagy névnapra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját, illetve fehérjét szétválasztjuk. A tojások sárgáját egy kisebb tálba téve simára keverjük.
  2. A tojások fehérjét csipet sóval robotgépben elkezdjük felverni, ha kezd habosodni, fehéredni a kristálycukrot, vaníliacukrot fokozatosan adagolva, kemény habbá verjük.
  3. Amint kemény tojáshabot kapunk, fakanálra váltunk (!), és óvatosan belekeverjük a tojásfehérjés habba a tojások simára kevert sárgáját, majd a citromhéjat, végül óvatosan a lisztet (ha sötét tortalapot szeretnénk, akkor a lisztbe 2-3 ek kakaóport keverünk, de a 20 dkg-t ne haladja meg).
  4. Az elkészült masszát kapcsos tortaformába öntjük, aminek az alját előzőleg egy köralakra vágott sütőpapírral béleltük ki. A forma oldalát ne kenjük be semmivel, mert az akadályozza a tészta emelkedését.
  5. A formát 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük, kb. 35-45 perc. A légkeverést ne kapcsoljuk be, szárítja a tésztalapot.
  6. Amíg a tortalapunk sül, elkészítjük a krémet. A gyümölcsjoghurtot tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, simára keverjük. A krémbe szánt gyümölcsöt apróra daraboljuk.
  7. A tejszínt a habfixálóval nagyon keményre verjük. Egy kis adagot félreteszünk a habból, a többibe a felaprított gyümölcsöt, valamint a kikevert joghurtot óvatosan beleforgatjuk a habba. A habot addig hűtjük, míg a tortalapunk megsült és teljesen kihűl.
  8. Torta betöltése, díszítése: A teljesen kihűlt tortalapot 3 lapra vágjuk, majd a krém 1/3 részét az első lapra kenjük, majd a másik 1/3 részét a következő tortalapra, végül a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
  9. A félretett tejszínhabot habzsákba téve a torta tetejének szélére karimát rajzolunk. A tortazselét az előírásoknak megfelelően elkészítjük, ha kezd kocsonyásodni, bevonjuk vele a torta tetejét.
  10. A darált dióval bepanírozzuk a torta oldalát.
  11. Végül a tortabevonót pici tejben feloldjuk, 1-2 ek olajat teszünk bele, hogy fényes legyen, ebbe a csokiba mártogatjuk meg szárastól a díszítésre szánt epreket. Egy nagy darabot a zöldjével együtt vékonyan felszeletelünk, ezeket a szeleteket a torta oldalába nyomjuk. A csokiba mártott epreket sütőpapírra téve dermesztjük, majd ha megkötött rajta a csoki, a tortát díszítjük vele. A végén a maradék csokival csíkokat rajzolunk a torta tetejére.
  12. Tálalás előtt 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 157
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos epertorta, tejszínes epertorta, tejszínes epres joghurttorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vpkata
vpkata Fri, 2015-09-04 14:47

Kedves Kriszti! Nagyon szép a tortád díszítése, és könnyű krémű lehet. A hétvégén biztosan elkészítem. :)

390
tojás 8 db
cukor 16 dkg
finomliszt 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
gyümölcsjoghurt 500 ml
cukor 6 ek
növényi habtejszín 400 ml
habfixáló 2 csomag
eper 30 dkg
eper 20 dkg
tortazselé 1 csomag
dió 5 dkg
étcsokoládé 5 dkg
tej 0.5 dl
napraforgó olaj 2 ek