Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-krémes pite-torta

Epres-krémes pite-torta
Epres-krémes pite-torta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerűen elkészül ez a pitetorta, és jól variálható különböző gyümölcsökkel. A krém selymes, lágy íze jól passzol a tészta omlósságához, amit az eper édes íze koronáz meg.   

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 30 percet pihentetjük a hűtőben. A felét-háromnegyedét kb. 1 cm vastagra, egy 24-26 cm-es tortaformának megfelelő méretre kinyújtjuk, úgy, hogy kétujjnyi pereme legyen.
  2. (A tészta maradékát lefagyaszthatjuk, vagy kinyújtás után tetszőleges formára szaggathatjuk).

A töltelékhez

  1. A krémhez az eper kivételével mindent simára keverünk egy tálba.

Elkészítés

  1. Előmelegítem a sütőt.
  2. A tortaformába igazított tésztát villával megszurkáljuk, majd kirakjuk a felszeletelt eperrel, amit befedünk a krémmel.
  3. 175-180 fokon, tűpróbával készre sütöm.
  4. Hagyjuk a formában kihűlni.
  5. Porcukorral megszórva vagy karamellszósszal tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 701
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.28.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epertorta, krémtorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

563
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 35 dkg
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 12 dkg
pudingpor 1 tasak
eper 25 dkg