r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Swampy
Epres-rebarbarás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 3787 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    195.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2786.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.2 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 3787 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet összegyúrjuk a cukorral, a vajjal, a zsírral, csipet sóval, fél dl vízzel. Cipóvá formázzuk, és berakjuk a hűtőbe kicsit összefagyni. Kb 30. perc
  2. Közben a rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk (1,5-2 cm). Az epret is megmossuk, kisebb darabokra vágjuk.
  3. Kivajazunk egy cakkos szélű tortaformát. A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a formába helyezzük úgy hogy magas pereme legyen, lenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. Rászórjuk a mogyorót, az epret, a rebarbarát. Sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  4. Az öntethez simára keverjük a tojást a cukorral, a pudingporral, majd hozzákeverjük a tejet, a tejszínt. Ezt öntjük az elősütött tortára, és további 30 percig sütjük (vagy ameddig besűrűsödik a mártás).
  5. Tálaláskor felverjük a tejszínt a cukorral, és ízlés szerint tehetünk a szeletre kevés tejszínt, mogyoródarálékot, gyümölcsöt, mentalevelet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7830
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Ajánló

Ha valakinek nincs otthon főzőtejszíne, csak habtejszín, akkor sincs baj, én is így jártam. Én előfőztem egy kicsit a mártást, míg elkezdett sűrűsödni, és csak utána öntöttem rá a tortára. Így garantált, hogy 30 perc alatt összeáll. Másik tanácsom, hogy érdemes a tésztát kicsit magában elősütni, mert mind az eper, mind a rebarbara enged levet majd, és nem sül át az alja. Kb 379 kcal/adag

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már vagy 7 éve van ültetve rebarbaránk a kertben. Sose tudtam, mire jó. Idén megfogadtam, hogy én bizony kipróbálom. Elsőnek egy kompótot csináltam belőle. Nem nagyon nyerte el a család tetszését. Nekem ízlett az egyedi íze miatt. Hétvégén pedig mama vett házi epret, hát adott volt egy ilyesmi torta receptje. Gyorsan meg is kerestem, és ez már jobban tetszett a családnak. De persze így is volt, aki nem kóstolta meg. Szerintem érdemes kipróbálni, nagyon érdekes, de finom. Származási helye: fanny konyha, 2009. május-június.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?