Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-rebarbarás torta

Epres-rebarbarás torta
Epres-rebarbarás torta
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már vagy 7 éve van ültetve rebarbaránk a kertben. Sose tudtam, mire jó. Idén megfogadtam, hogy én bizony kipróbálom. Elsőnek egy kompótot csináltam belőle. Nem nagyon nyerte el a család tetszését. Nekem ízlett az egyedi íze miatt.
Hétvégén pedig mama vett házi epret, hát adott volt egy ilyesmi torta receptje. Gyorsan meg is kerestem, és ez már jobban tetszett a családnak. De persze így is volt, aki nem kóstolta meg.
Szerintem érdemes kipróbálni, nagyon érdekes, de finom.
Származási helye: fanny konyha, 2009. május-június.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az öntethez

A díszítéshez

ajánlat

Ha valakinek nincs otthon főzőtejszíne, csak habtejszín, akkor sincs baj, én is így jártam. Én előfőztem egy kicsit a mártást, míg elkezdett sűrűsödni, és csak utána öntöttem rá a tortára. Így garantált, hogy 30 perc alatt összeáll.
Másik tanácsom, hogy érdemes a tésztát kicsit magában elősütni, mert mind az eper, mind a rebarbara enged levet majd, és nem sül át az alja.
Kb 379 kcal/adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet összegyúrjuk a cukorral, a vajjal, a zsírral, csipet sóval, fél dl vízzel. Cipóvá formázzuk, és berakjuk a hűtőbe kicsit összefagyni. Kb 30. perc
  2. Közben a rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk (1,5-2 cm). Az epret is megmossuk, kisebb darabokra vágjuk.
  3. Kivajazunk egy cakkos szélű tortaformát. A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a formába helyezzük úgy hogy magas pereme legyen, lenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. Rászórjuk a mogyorót, az epret, a rebarbarát. Sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  4. Az öntethez simára keverjük a tojást a cukorral, a pudingporral, majd hozzákeverjük a tejet, a tejszínt. Ezt öntjük az elősütött tortára, és további 30 percig sütjük (vagy ameddig besűrűsödik a mártás).
  5. Tálaláskor felverjük a tejszínt a cukorral, és ízlés szerint tehetünk a szeletre kevés tejszínt, mogyoródarálékot, gyümölcsöt, mentalevelet.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 228
elküldve: 3
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Swampy

Mióta szakács: 2011.05.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rebarbarás epertorta vanília pudinggal, pudingos rebarbaratorta eperrel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katalin märki
katalin märki Wed, 2013-06-12 17:38

hat ez tenyleg nagyon finom nem is gondolna az ember mire valo ez es egy nagybokor nekem is van a kertben es lekvarnak is nagyon finom.....

Swampi
Swampy / Swampi Tue, 2013-06-11 21:18

Kedves vakri, köszönöm hogy megosztottad az élményt. :) Örülök, hogy ízlett.

Swampi
Swampy / Swampi Thu, 2012-06-28 20:33

ennek nagyon örülök! :) féltem, hogy senki nem próbálja ki! tényleg örülök, hogy sikerült, és ízlett :)))

633
finomliszt 20 dkg
cukor 2 ek
vaj 5 dkg
sertészsír 5 dkg
rebarbara 50 dkg
eper 25 dkg
törökmogyoró 2 dkg
vaj 1 ek
cukor 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 ek
tojás 3 db
főzőtejszín 1.5 dl
tej 1.5 dl
habtejszín 1 dl
porcukor 1 ek
törökmogyoró 2 dkg
menta 2 db
kivi 1 közepes db