r
Nosalty Logó

Kókuszmorzsás-rebarbarás pite

Lizinka_
Kókuszmorzsás-rebarbarás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

637
Kalória
8g
Fehérje
70.5g
Szénhidrát
37.5g
Zsír
68.1g
Víz
136.8g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
40.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 637 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 3825 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 637 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    224.8 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    423.2 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    408.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1356 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 3825 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és egy kisebb lábosban hidegen összekeverjük a tojásfehérjét, a kristálycukrot, a kókuszreszeléket és a vizet. Folytonos keverés mellett forróra melegítjük, de nem forraljuk! Ezután levesszük a tűzről és teljesen hidegre hűtjük. Amíg hűl, elkészítjük a tésztát.
  2. Egy kisebb méretű tepsit (28x19 cm) kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy a papír szélei kilógjanak a tepsiből. A rebarbarát megtisztítjuk és kb. 5 mm-es karikákra vágjuk.
  3. Egy nagyobb üstben habosra keverjük a lágy vajat a porcukorral, majd a tojássárgákkal. Ezt a műveletet érdemes a kézi robotgép legmagasabb fokozatával végezni. Ezután fakanállal belevegyítjük a sütőporral összeszitált lisztet és a tejet.

Teteje

  1. A masszát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe. A tetejét kirakjuk rebarbara darabokkal. Erre a kezünkkel rászórjuk az összetapadt kókuszmorzsalékot.
  2. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 35 – 40 percig sütjük. Amikor a teteje aranybarnára pirult, kivesszük a sütőből és teljesen hidegre hűtjük. Ezután a sütőpapír segítségével kiemeljük. Kockákra vágjuk és kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x19

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...