r
Nosalty Logó

Vaníliás rebarbaratorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Vaníliás rebarbaratorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rebarbara kompóthoz

A zseléhez

Összesen 826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rebarbara kompóthoz

A zseléhez

Összesen 3305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rebarbara kompóthoz

A zseléhez

Összesen 227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 3305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rebarbara kompóthoz

A zseléhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát: a lisztet a margarinnal és a cukorral és a sóval összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és 1-2 ek hideg vizet, és az egészet sima tésztává gyúrjuk.
  2. Folpackba csomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőbe.
  3. Addig elkészítjük a kompótot: a rebarbarát külső héjától megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy hőálló tálba tesszük.
  4. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet jól összeforgatjuk. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre. Ezalatt szépen megpuhul.
  5. Addig elkészítjük a vaníliás krémet: egy kisebb tálban a lisztet a tojássárgákkal és kb. 1 dl tejjel habverővel simára keverjük.
  6. A maradék 1,5 dl tejet a cukorral és a vaníliás cukorral egy lábasban elkezdjük melegíteni.
  7. Mikor már forr a cukros tej, folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojásos-lisztes keveréket, és az egészet sűrűre főzzük (olyan lesz, mint a puding). Levesszük a tűzről, és megvárjuk, míg teljesen kihűl (közben érdemes átkeverni néha, hogy ne bőrösödjön meg).
  8. Közben elkészült a kompót is: megvárjuk, míg kihűl, és leszűrjük, a levét egy tálban felfogjuk (erre még szükség lesz), és a szűrőn át minél jobban kinyomkodjuk a rebarbarából is.
  9. A rebarbarát ezután botmixerrel pépesítjük.
  10. Elővesszük a tésztát a hűtőből, és két folpack közt akkorára nyújtjuk, hogy a sütőforma peremét is be tudjuk fedni vele.
  11. Ezután a felső folpackot eltávolítjuk, átfordítjuk az alsóval a tésztát a papírral bélelt sütőformába (így biztosan nem szakad majd el). Beleigazítjuk a tésztát, majd eltávolítjuk a másik folpackot is.
  12. Ezután vágunk egy akkora sütőpapírt, ami a tészta pereméig kiér majd, és beleigazítjuk a formába. Száraz babot/rizst szórunk a formába úgy, hogy teljesen kitöltse. (Erre azért van szükség, hogy a tészta sütés közben megőrizze a formáját.)
  13. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsül.
  14. Ha megsült, eltávolítjuk a papírral együtt a rizst/babot, és megvárjuk, míg kihűl a tészta.
  15. Ha az összes hozzávaló kihűlt, összeállítjuk a tortát: a tésztát először megkenjük a pürésített rebarbarával, majd elsimítjuk rajta a vaníliás krémet.
  16. Amíg elkészítjük a zselét, betesszük a tortát a hűtőbe.
  17. A zseléhez a leszűrt rebarbarakompót levéhez (kb. 1 dl volt nálam) hozzáadjuk a zselatint, és közepes lángon addig melegítjük, míg a zselatin teljesen el nem olvad (nincsenek benne apró szemcsék). Vigyázat, nem szabad forralni!
  18. Ha a zselatin elolvadt, megvárjuk, míg az egész szoba hőmérsékletűre hűl (ilyenkor még folyós).
  19. Elővesszük a tortát a hűtőből, és ráöntjük a zselét, egyenletesen eloszlatjuk, és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  20. Egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6544
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Ajánló

Aki még eddig nem próbálkozott rebarbarával, annak külön ajánlom, mert biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódni. Nem kell megijedni a hosszú leírástól, nem bonyolult, csak nagyon részletesen leírtam a biztos siker érdekében.:) Segítségképpen további képek a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még mindig rebarbara. Ezúttal torta készült belőle, lágy vaníliás krémmel és omlós tésztával. Ez most az új kedvencem!:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rebarbara kompóthoz

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...