r
Nosalty Logó

Vaníliás rebarbaratorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Vaníliás rebarbaratorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rebarbara kompóthoz

A zseléhez

Összesen 826 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rebarbara kompóthoz

A zseléhez

Összesen 3305 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rebarbara kompóthoz

A zseléhez

Összesen 227 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 826 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 3305 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rebarbara kompóthoz

A zseléhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát: a lisztet a margarinnal és a cukorral és a sóval összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és 1-2 ek hideg vizet, és az egészet sima tésztává gyúrjuk.
  2. Folpackba csomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőbe.
  3. Addig elkészítjük a kompótot: a rebarbarát külső héjától megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy hőálló tálba tesszük.
  4. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet jól összeforgatjuk. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre. Ezalatt szépen megpuhul.
  5. Addig elkészítjük a vaníliás krémet: egy kisebb tálban a lisztet a tojássárgákkal és kb. 1 dl tejjel habverővel simára keverjük.
  6. A maradék 1,5 dl tejet a cukorral és a vaníliás cukorral egy lábasban elkezdjük melegíteni.
  7. Mikor már forr a cukros tej, folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojásos-lisztes keveréket, és az egészet sűrűre főzzük (olyan lesz, mint a puding). Levesszük a tűzről, és megvárjuk, míg teljesen kihűl (közben érdemes átkeverni néha, hogy ne bőrösödjön meg).
  8. Közben elkészült a kompót is: megvárjuk, míg kihűl, és leszűrjük, a levét egy tálban felfogjuk (erre még szükség lesz), és a szűrőn át minél jobban kinyomkodjuk a rebarbarából is.
  9. A rebarbarát ezután botmixerrel pépesítjük.
  10. Elővesszük a tésztát a hűtőből, és két folpack közt akkorára nyújtjuk, hogy a sütőforma peremét is be tudjuk fedni vele.
  11. Ezután a felső folpackot eltávolítjuk, átfordítjuk az alsóval a tésztát a papírral bélelt sütőformába (így biztosan nem szakad majd el). Beleigazítjuk a tésztát, majd eltávolítjuk a másik folpackot is.
  12. Ezután vágunk egy akkora sütőpapírt, ami a tészta pereméig kiér majd, és beleigazítjuk a formába. Száraz babot/rizst szórunk a formába úgy, hogy teljesen kitöltse. (Erre azért van szükség, hogy a tészta sütés közben megőrizze a formáját.)
  13. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsül.
  14. Ha megsült, eltávolítjuk a papírral együtt a rizst/babot, és megvárjuk, míg kihűl a tészta.
  15. Ha az összes hozzávaló kihűlt, összeállítjuk a tortát: a tésztát először megkenjük a pürésített rebarbarával, majd elsimítjuk rajta a vaníliás krémet.
  16. Amíg elkészítjük a zselét, betesszük a tortát a hűtőbe.
  17. A zseléhez a leszűrt rebarbarakompót levéhez (kb. 1 dl volt nálam) hozzáadjuk a zselatint, és közepes lángon addig melegítjük, míg a zselatin teljesen el nem olvad (nincsenek benne apró szemcsék). Vigyázat, nem szabad forralni!
  18. Ha a zselatin elolvadt, megvárjuk, míg az egész szoba hőmérsékletűre hűl (ilyenkor még folyós).
  19. Elővesszük a tortát a hűtőből, és ráöntjük a zselét, egyenletesen eloszlatjuk, és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  20. Egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6502
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Ajánló

Aki még eddig nem próbálkozott rebarbarával, annak külön ajánlom, mert biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódni. Nem kell megijedni a hosszú leírástól, nem bonyolult, csak nagyon részletesen leírtam a biztos siker érdekében.:) Segítségképpen további képek a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még mindig rebarbara. Ezúttal torta készült belőle, lágy vaníliás krémmel és omlós tésztával. Ez most az új kedvencem!:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rebarbara kompóthoz

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek