r
Nosalty Logó

Morzsatetős rebarbarapite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Morzsatetős rebarbarapite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A vajas tésztához

A töltelékhez

A morzsatetőhöz

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A vajas tésztához

A töltelékhez

A morzsatetőhöz

Összesen 4092 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A vajas tésztához

A töltelékhez

A morzsatetőhöz

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    251.7 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2201.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1739 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 4092 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A vajas tésztához

A töltelékhez

A morzsatetőhöz

Elkészítés

A vajas tésztához

  1. A tésztaalaphoz a sóval elkevert lisztben elmorzsoljuk a felkockázott vajat és zsírt, míg egységes morzsás állagot nem kapunk.
  2. Ekkor kézzel hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgáját is, majd annyi vízzel, amennyi szükséges (óvatosan, apránként adagoljuk, 2-3 ek kell), összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Egy kivajazott formát kibélelünk a kinyújtott vajas tésztával (mivel elég nehéz nyújtani, én több darabban nyomkodtam bele), majd 20 percig vaksütéssel elősütjük azt (180 fok). Ehhez a villával megszurkált tésztára sütőpapírt terítünk, melyet rizzsel, lencsével, babbal vagy más hasonló, száraz magfélével leszorítunk.
  4. Míg sül a tészta, a rebarbarát fél centis szeletekre vágjuk, és feltesszük melegedni 50 g cukorral. Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen eltűnik.
  5. A tojást és a (tésztából maradt) fehérjét a másik 50 g cukorral, a vaníliaaromával, a liszttel és a tejszínnel, valamint a rebarbara kiengedett, cukros levével elkeverjük.
  6. Mikor a tészta kész, beleszórjuk a rebarbarát, majd ráöntjük az öntetet. Ha kapcsos formát használunk, mindenképp helyezzük alufóliával bélelt tepsire, de a nem kapcsosat is érdemes, mert a kifolyt, odaégett levet a sütőből kitakarítani rémálom lehet.
  7. 200 fokra állított sütőben 20 percig sütjük a pitét, majd a hozzávalók elkeverésével kapott morzsát a tetejére szórjuk. További 15 percig sütjük, míg a morzsa szép aranyszínű lesz, a töltelék pedig majdnem szilárd.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 36139
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A nézettségi statisztikákat szemlélve nagy sajnálattal állapítottam meg, hogy otthon a rebarbara kultusza elenyésző. Szomorú vagyok emiatt, pedig ott is lehetne nagy mennyiségben termeszteni, olcsó növény, és nagyon finom. Én azért lelkesen használom az angol tavasz gyümölcsét, s remélem, legalább néhány ember kipróbálja ezeket a finomságokat. Ma érkezik édesanyám látogatóba, az ő tiszteletére is készült ez a pite a BBC GoodFood oldaláról.

Hozzávalók

A vajas tésztához

A töltelékhez

A morzsatetőhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...