r
Nosalty Logó

Epres rebarbarapite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Epres rebarbarapite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2453.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 2792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez az epret és a rebarbarát is megtisztítjuk, és kb. 2 centis darabkákra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és kb. negyed órát állni hagyjuk.
  2. Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  3. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük. A tésztából egy maréknyit félreteszünk, ebből lesz a rács a tetején, a maradékot pedig két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)
  4. Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
  5. A töltelékről leöntjük a levet, amit engedett, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz a keményítőt és a vaníliás cukrot.
  6. Ezután belesimítjuk a tésztával kibélelt sütőformába.
  7. A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk (érdemes ezt is két folpack közt), és egyenlő vastagságú csíkokra vágjuk.
  8. A tésztacsíkokat egymásra merőlegesen a pite tetejére rakjuk, egy-egy párhuzamos csíkot kb. 2 cm távolságra egymástól. A csíkok végeit a pite szélével összenyomkodjuk.
  9. Ezután a pitét megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és készre sütjük.
  10. Miután kihűlt, szeleteljük. Kínálhatunk mellé tejszínhabot vagy vanília fagyit is:).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25995
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Ajánló

Tavaly óta már számtalanszor készült, az idei első sütést képekkel dokumentáltam a blogomon is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy nehézségek árán sikerült rebarbarát kapnunk a piacon, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen "egzotikus" növénynek számít :). Ez volt egyébként az első alkalom, hogy kipróbáltam. Mivel nem lett volna elég ez a rebarbara mennyiség egy pitére, ezért eprerrel egészítettem ki, és így a jól bevált, kissé citromos pitetészta receptünkkel tökéletes lett :).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?