Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári pisztáciás-epres pite

Nyári pisztáciás-epres pite
Nyári pisztáciás-epres pite
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Figyelem! A következő recept elkészítése  az ízlelőbimbók megzavarását okozhatja!

Mindenki csak a saját felelősségére készítse, és rögtön fogyassza el, mielőtt mások is rákapnak erre a mennyei nyári pisztáciás-epres pitére!

Jó étvágyat!

:)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Díszítés

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ízorgiákat, mennyei ízek kombinációját!

Szólj hozzá!

elkészítés

Pite

  1. A lisztet átszitáljuk, és hozzáadjuk a porcukrot, jól összekeverjük.
  2. A hideg vajat apró darabkákban a lisztes keverékhez adjuk, és jól elmorzsoljuk.
  3. Egy tojássárgáját hozzáadunk a tésztához, és alaposan összedolgozzuk. Sima tészta a végeredmény.
  4. A tésztát fóliába csomagoljuk, és kb. 30-40 percre a hűtőbe tesszük.

Töltelék

  1. Habosra keverjük a vajat (15 dkg) a cukorral (15 dkg).
  2. Hozzáadjuk a 2 db tojást és a megmaradt tojásfehérjét.
  3. A lisztet (4 dkg) elkeverjük a darált pisztáciával (15 dkg), és hozzáadjuk a habosra kevert masszához.

Sütés

  1. A hűtőből kivesszük a tésztát, és enyhén lisztes alapon kinyújtjuk.
  2. Egy kb. 30 cm átmerőjű piteformába sütőpapírt helyezünk (vágjuk ki kör formára).
  3. Kibéleljük a kinyújtott tésztával úgy, hogy az oldalára is jusson!
  4. Befedjük egy kör alakú sütőpapírral (mint amilyent az aljára tettünk), és kb. a feléig rizst vagy szárazbabot teszünk rá, hogy lenyomja a pitét sütés közben. Ezzel tudjuk elkerülni, hogy felemelkedjen a pite sütés közben.
  5. 170°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 15 perc alatt elősütjük. Ha készen van, akkor kivesszük a sütőből, és eltávolítjuk a "nehezéket" (rizst/babot).
  6. Az elősütött pitébe kenjük a tölteléket, majd a 170°C-os sütőbe tesszük, kb. 25-28 percre.
  7. Ha készen van és kihűlt a süti, akkor eperrel és apróra vágott pisztáciával díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 416
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Takiszaki

Mióta szakács: 2015.08.04.
11 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pisztáciás pite, eperpite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

567
finomliszt 20 dkg
vaj 12 dkg
porcukor 6 dkg
tojássárgája 1 db
finomliszt 4 dkg
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
sótlan pisztácia 15 dkg
tojásfehérje 1 db
tojás 2 db
sótlan pisztácia 5 dkg
eper 30 dkg