r
Nosalty Logó

Nyári pisztáciás-epres pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takiszaki
Nyári pisztáciás-epres pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 568 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 4543 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 568 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    285.3 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.6 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    450 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2094 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2041 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2052 micro
Összesen 4543 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet átszitáljuk, és hozzáadjuk a porcukrot, jól összekeverjük.
  2. A hideg vajat apró darabkákban a lisztes keverékhez adjuk, és jól elmorzsoljuk.
  3. Egy tojássárgáját hozzáadunk a tésztához, és alaposan összedolgozzuk. Sima tészta a végeredmény.
  4. A tésztát fóliába csomagoljuk, és kb. 30-40 percre a hűtőbe tesszük.

Töltelék

  1. Habosra keverjük a vajat (15 dkg) a cukorral (15 dkg).
  2. Hozzáadjuk a 2 db tojást és a megmaradt tojásfehérjét.
  3. A lisztet (4 dkg) elkeverjük a darált pisztáciával (15 dkg), és hozzáadjuk a habosra kevert masszához.

Díszítés

  1. A hűtőből kivesszük a tésztát, és enyhén lisztes alapon kinyújtjuk.
  2. Egy kb. 30 cm átmerőjű piteformába sütőpapírt helyezünk (vágjuk ki kör formára).
  3. Kibéleljük a kinyújtott tésztával úgy, hogy az oldalára is jusson!
  4. Befedjük egy kör alakú sütőpapírral (mint amilyent az aljára tettünk), és kb. a feléig rizst vagy szárazbabot teszünk rá, hogy lenyomja a pitét sütés közben. Ezzel tudjuk elkerülni, hogy felemelkedjen a pite sütés közben.
  5. 170°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 15 perc alatt elősütjük. Ha készen van, akkor kivesszük a sütőből, és eltávolítjuk a "nehezéket" (rizst/babot).
  6. Az elősütött pitébe kenjük a tölteléket, majd a 170°C-os sütőbe tesszük, kb. 25-28 percre.
  7. Ha készen van és kihűlt a süti, akkor eperrel és apróra vágott pisztáciával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 815
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 13.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ízorgiákat, mennyei ízek kombinációját!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Takiszaki 11 recept

Figyelem! A következő recept elkészítése  az ízlelőbimbók megzavarását okozhatja! Mindenki csak a saját felelősségére készítse, és rögtön fogyassza el, mielőtt mások is rákapnak erre a mennyei nyári pisztáciás-epres pitére! Jó étvágyat! :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek