Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres Raffaello torta

Epres Raffaello torta
Epres Raffaello torta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem a legfinomabb kókuszos sütemény, könnyű a tésztája, mert liszt nélkül készül. A krémhez nem szükséges cukrot adni sem, a fehér csokoládé elég édes ízt ad.

hozzávalók / 6 adag

Tortalap

Krém

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalap

  1. Keverjük habosra a vajat a cukorral, és egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat.
  2. Egy sütőpapírral bélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformában süssük 180 fokon kb. 20 percet.
  3. Miután kivettük a formából, várjuk meg, míg teljesen kihűl, és vágjuk óvatosan 3 felé.

Krém

  1. A kókusztejet főzzük fel kb. 2 perc az agar agarral. Olvasszuk fel benne a fehér csokoládét. Verjük fel a tejszínt.
  2. A kihűlt, kókusztejes masszát keverjük a tejszínhez. Törjük össze a raffaello golyókat, és keverjük a krémbe. Válogassuk ki a legszebb epreket a díszítéshez, a megmaradtat pedig daraboljuk össze, és szintén keverjük a krémhez.
  3. Töltsük be a lapokat a krémmel. A maradék tejszínnel és eperrel (esetleg raffaello golyókkal) díszítsük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 62
össznézettség: 2 642
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
71 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres kókusztorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1430
vaj 200 g
cukor 200 g
tojás 4 db
mandula 100 g
kókuszreszelék 100 g
étkezési keményítő 100 g
sütőpor 1 csomag
mandulaaroma 6 csepp
habtejszín 500 ml
kókusztej 2 dl
fehér csokoládé 200 g
agar agar 2 teáskanál
raffaello golyó 6 db
eper 300 g
habtejszín 200 ml
raffaello golyó 8 db