Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres piskótatekercs torta Iluskától

Epres piskótatekercs torta Iluskától
Epres piskótatekercs torta Iluskától
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házassági évfordulónkra leptem meg drága férjecskémet a tortával. Úgy gondoltam, nekem nem lesz az ízvilágom, de rájöttem, tévedtem... nagyon finomra sikeredett! Szomszédasszonyom adott nekem 2008-as újságot, amiben rátaláltam, és köszönet neki érte!!

hozzávalók / 6 adag

piskótatercs

eperkrém

fehér krém

ajánlat

Ha esetleg nincs már eprünk, másfajta gyümölccsel is készíthetjük.

Születésnapra, névnapra vagy bármilyen más alkalmakra szerintem kiváló választás!

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótatercs

  1. A piskótához a 3 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát, és teljesen egyenletesen elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk (200 fokon), és 10 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját. Mikor megsült, egy konyharuhára húzzuk, és gyorsan még forrón feltekerjük, óvatosan, nehogy repedjen. Így hagyjuk kihűlni.
  6. Hűlés után a papírt lehúzzuk róla, és megkenjük a lekvárral.

eperkrém

  1. Pár szem epret félreteszünk a díszítéshez. A többit villával összetördeljük.
  2. A liszttel, vízzel, cukorral sűrű pépet főzünk. Félretesszük hűlni.

fehér krém

  1. A mascarponét, túrót, tejfölt a cukorral jól eldolgozzuk.
  2. A zselatint 5 evőkanál vízzel elkeverjük, óvatosan megmelegítjük.
  3. Kevés túrókrémet elvéve elkeverjük, végül a többihez öntjük, amivel szintén összedolgozzuk.

összeállítás

  1. Összeállítjuk a tortát. Én a szív alakú formát folpackkal béleltem. Az 1 cm-es szeletekre vágott tekerccsel kirakjuk a forma alját és oldalát.
  2. A fehér krémből rásimítunk egy réteget, majd az epresből. Aztán ismét fehéret, végül epreset.
  3. A túrós krémből habzsákkal kidíszítjük, félbevágott eperszemekkel tovább dekoráljuk. 6-7 órára hűtőbe tesszük.
  4. Végül szólunk annak, akinek készítettük, és felszeleteljük. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 137
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-epres szívtorta, mascarponés-túrós epertorta, mascarponés-túrós epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

749
tojás 3 db
cukor 19 dkg
napraforgó olaj 0.75 dl
víz 0.75 dl
finomliszt 19 dkg
sütőpor 0.75 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
eperlekvár 3 ek
eper 45 dkg
víz 1 dl
finomliszt 2 csapott ek
cukor 2 ek
mascarpone 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
cukor 4 ek
tejföl 6 ek
zselatin 20 g