r
Nosalty Logó

Eper-vanília torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eper-vanília torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Vaníliás puding

Tortazselé

Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Vaníliás puding

Tortazselé

Összesen 2710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Vaníliás puding

Tortazselé

Összesen 138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2778 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1043 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 2710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás puding

Tortazselé

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, lassan hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét a masszába keverjük.
  2. A 30 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a tészta masszáját.
  3. A sütőt 180 fokon bemelegítjük, a tésztát 25 percig, tűpróbáig sütjük (ha már a tűre nem ragad), ha aranysárga lesz kivesszük.
  4. Eperlekvárral a megfordított piskótát megkenjük. Ráöntjük a kihűlt pudingot.
  5. A megmosott, szárától megtisztított eperszemeket feldarabolva a tetejére rakjuk, a zselével leöntjük.
  6. A felvert tejszínhabbal díszítjük, amikor már kihűlt a zselé is.

Vaníliás puding

  1. A tejből kiveszünk 1 dl-nyit, ezzel a pudingport elkeverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, ehhez öntjük a pudingot. Felfőzzük folyamatos keverés mellett, míg kellően besűrűsödik. (A készítést a csomagoláson találod meg.)

Tortazselé

  1. A tortazselét a cukorral, a vízzel felfőzzük folytonos keverés mellett, csomómentesre.
  2. 3 percig hűlni hagyjuk, de még folyós legyen!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15042
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 05.

Ajánló

A gyümölcs variálható, pl. sárgabarack, alma, őszibarack ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapra készítettük. 

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás puding

Tortazselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...