Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-rebarbarás cobbler

Epres-rebarbarás cobbler
Epres-rebarbarás cobbler
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az epres-rebarbarás cobbler, más néven huplis süti pillanatok alatt elkészíthető, és biztosan a család kedvence lesz. Elkészíthető konzerv- vagy szárított gyümölcsökkel, de ha tehetjük, használjunk szezonális, friss alapanyagokat.

hozzávalók / 8 adag

A gyümölcsös alaphoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

A gyümölcsös alaphoz

  1. Az epreket megtisztítjuk, kicsumázzuk, és 4 felé vágjuk. A rebarbara külső rétegét lehúzzuk, és apró darabokra vágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a többi alapanyagot, hozzáadjuk a gyümölcsöket, még egyszer jól átforgatjuk, majd egy nagyobb méretű tepsibe öntjük.
  3. Félretesszük, jöhet a tészta elkészítése.

A tésztához

  1. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, és jól összekeverjük.
  2. A hideg vajat felkockázzuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és belemorzsoljuk úgy, hogy ne maradjanak benne nagy vajdarabok.
  3. A tálba öntünk 2 dl tejszínt és az aromát, és tésztává gyúrjuk.
  4. Ha összeállt egy gömbbé a tészta, 4 felé tépjük, kilapítjuk, és a epres alapra tesszük úgy, hogy lefedje a tepsit. Ha a rusztikus verziót választjuk, akkor evőkanál méretű darabokkal fedjük be az epres alapot.
  5. A tetejét egy kevés tejszínnel meglocsoljuk, szórunk rá egy evőkanálnyi cukrot, és 180 fokon kb. egy óráig sütjük.
  6. Sütőből kivéve akár egyből fogyaszthatjuk egy gombóc vaníliafagyi társaságában.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 096
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1138 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rebarparás pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

460
eper 1 kg
rebarbara 1 közepes szár
eperlekvár 100 g
étkezési keményítő 35 g
cukor 50 g
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 0.5 dl
finomliszt 250 g
cukor 50 g
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
vaj 120 g
habtejszín 2.5 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
cukor 1 ek