r
Nosalty Logó

Epres-bodzás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Epres-bodzás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Alap

Fehér krém (közös alap)

Eperkrém

Bodzakrém

Tetejére

Összesen 573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Alap

Fehér krém (közös alap)

Eperkrém

Bodzakrém

Tetejére

Összesen 3443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Alap

Fehér krém (közös alap)

Eperkrém

Bodzakrém

Tetejére

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    186.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.5 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 3443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Alap

Fehér krém (közös alap)

Eperkrém

Bodzakrém

Tetejére

Elkészítés

Alap

  1. Elektromos habverővel legnagyobb fokozaton halványsárga krémmé verjük az egész tojásokat a cukorral 4-5 percig. Belekeverjük a lisztet. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a piskótamasszát.
  2. 180 c előmelegített sütőben megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Fehér krém (közös alap)

  1. A közös alaphoz kikeverjük a mascarponét a joghurttal , porcukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a habbá vert tejszínt.
  2. Kétfelé osztjuk, az egyik felét berakjuk a hűtőbe. A másikból elkészítjük az eperkrémet.

Eperkrém

  1. Az epervelő elkészítése. Megtisztítjuk az epret, majd egy lábasban összefőzzük a cukorral. Ha túl hígnak találjuk, akkor beforraljuk. Majd sűrű szitán vagy levesszűrőn átpasszírozzuk, hogy a magvaktól megszabaduljunk. 300 g epervelőre van szükség a krémhez.
  2. A megmaradt krémhez hozzáadjuk az epervelőt, 10 g porzselatint beáztatunk kevés hideg vízben, majd forrásig melegítjük. Hőkiegyenlítéssel elosztatjuk az epres krémben.
  3. A piskótalap köré tortagyűrűt állítunk.
  4. Ráöntjük az epres krémet, és betesszük a hűtőszekrénybe dermedni legalább két órára.

Bodzakrém

  1. A bodzaszörpbe belekeverjük a zselatint, hagyjuk állni.
  2. Elővesszük a a hűtőből a félretett krémet, belereszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a levét.
  3. A zselatinos bodzaszörpöt forrásig melegítjük, hőkiegyenlítéssel beledolgozzuk a citromkrémbe.
  4. Ráöntjük az epres rétegre, és ismét belerakjuk a hűtőszekrénybe pár órára.

Tetejére

  1. Tálalás előtt a tetejét bodzavirággal és levéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 566
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-bodzás torta
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Hozzávalók

Alap

Fehér krém (közös alap)

Eperkrém

Bodzakrém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...