Epres-bodzás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
Alap
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
Fehér krém (közös alap)
-
42g mascarpone168 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
6 kcal
Eperkrém
Bodzakrém
Tetejére
-
0g bodzavirág0 kcal
Összesen
573
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
Alap
-
165g tojás208 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
30g cukor116 kcal
Fehér krém (közös alap)
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Eperkrém
Bodzakrém
Tetejére
-
0g bodzavirág0 kcal
Összesen
3443
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
Alap
-
9.6g tojás12 kcal
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
Fehér krém (közös alap)
-
14.6g mascarpone59 kcal
-
11.6g habtejszín34 kcal
-
11.6g joghurt7 kcal
-
8.7g porcukor34 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Eperkrém
Bodzakrém
Tetejére
-
0g bodzavirág0 kcal
Összesen
202
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 144.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
573
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.7 g
Zsír
-
Összesen 186.5 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 788 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1896.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 551 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 763 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.5 g
-
Cukor 319 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 867.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 849 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 290 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 834 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 864 micro
Összesen
3443
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
Alap
-
3 db tojás
-
3 ek finomliszt
-
3 ek cukor
Fehér krém (közös alap)
-
250 g mascarpone
-
200 ml habtejszín
-
200 ml joghurt
-
150 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Eperkrém
Bodzakrém
Tetejére
-
6 db bodzavirág
Elkészítés
Alap
- Elektromos habverővel legnagyobb fokozaton halványsárga krémmé verjük az egész tojásokat a cukorral 4-5 percig. Belekeverjük a lisztet. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a piskótamasszát.
- 180 c előmelegített sütőben megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Fehér krém (közös alap)
- A közös alaphoz kikeverjük a mascarponét a joghurttal , porcukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a habbá vert tejszínt.
- Kétfelé osztjuk, az egyik felét berakjuk a hűtőbe. A másikból elkészítjük az eperkrémet.
Eperkrém
- Az epervelő elkészítése. Megtisztítjuk az epret, majd egy lábasban összefőzzük a cukorral. Ha túl hígnak találjuk, akkor beforraljuk. Majd sűrű szitán vagy levesszűrőn átpasszírozzuk, hogy a magvaktól megszabaduljunk. 300 g epervelőre van szükség a krémhez.
- A megmaradt krémhez hozzáadjuk az epervelőt, 10 g porzselatint beáztatunk kevés hideg vízben, majd forrásig melegítjük. Hőkiegyenlítéssel elosztatjuk az epres krémben.
- A piskótalap köré tortagyűrűt állítunk.
- Ráöntjük az epres krémet, és betesszük a hűtőszekrénybe dermedni legalább két órára.
Bodzakrém
- A bodzaszörpbe belekeverjük a zselatint, hagyjuk állni.
- Elővesszük a a hűtőből a félretett krémet, belereszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a levét.
- A zselatinos bodzaszörpöt forrásig melegítjük, hőkiegyenlítéssel beledolgozzuk a citromkrémbe.
- Ráöntjük az epres rétegre, és ismét belerakjuk a hűtőszekrénybe pár órára.
Tetejére
- Tálalás előtt a tetejét bodzavirággal és levéllel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 566
- Feltöltés dátuma: 2021. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept