Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mandulás-vaníliás torta

Epres-mandulás-vaníliás torta
Epres-mandulás-vaníliás torta
100 perc / előkészület: 70 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi tavaszias torta, ami ráadásul könnyen elkészíthető is :)

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Vaníliakrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd szépen lassan hozzáadagoljuk a cukrot is, és tovább verjük.
  2. A tojássárgákat egy külön edényben a vízzel és az aromával elkeverjük. Ezután a kemény habba keverjük.
  3. A sütőport, a lisztet, mandulalisztet egy edényben összevegyítjük, és szép lassan beleszitáljuk a fehérjés keverékbe. Ügyelünk arra, hogy levegős maradjon a tészta.
  4. A tésztát 3 részre osztjuk, és egy 18 cm-es formában aranybarnára sütjük a lapokat 180 fokon.
  5. Kihűtjük a lapokat.

Vaníliakrém

  1. A pudingport és a lisztet összekeverjük egy kis tálkában a tojássárgákkal és 2 dl tejjel.
  2. A maradék 3 dl tejet egy lábasba feltesszük a gázra forrni. Mikor már forr a tej, hozzáöntjük a tojásos-pudingos masszát, és besűrítjük.
  3. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot is. Majd kihűtjük teljesen a pudingot.
  4. A vajat a porcukorral egy külön edényben kikeverjük, majd a már kihűlt pudingot kanalanként hozzáadagoljuk. Így nem lesz csomós.
  5. Egy másik edényben a tejszínt keményre verjük (akár használhatunk hozzá habfixálót is), és az előző pontban leírt masszához (pudinghoz) forgatjuk.
  6. 3 felé vesszük a krémet. 2 rétegben betöltjük a tortát. Minden szintre belülre felkockázott epret teszünk. A harmadik rész krém pedig a külső bevonásra fog kelleni. Ezt, mint a képen látható módon, megfelezhetjük, és piros ételfestékkel színezhetjük. A díszítést pedig már csak a fantáziánkra bízzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 650
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvi1969

Mióta szakács: 2019.04.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

557
tojás 4 db
cukor 200 g
finomliszt 120 g
mandulaliszt 80 g
víz 4 evőkanál
sütőpor 1 csomag
keserűmandula aroma 2 csepp
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
finomliszt 1 púpozott ek
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 100 g
porcukor 150 g
növényi habtejszín 250 ml
eper 250 g