r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos torta diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timce
Epres-joghurtos torta diétásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 200 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1594 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 150 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 200 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1931.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 1594 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét a nyírfacukorral kemény habbá felverjük.
  2. A tojássárgájákat a pudingporral és vízzel kikeverjük, majd a fehérjéhez keverjük.
  3. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a piskótatésztát, és megsütjük. Ha kisült, kihűtjük.
  4. A krémhez a habtejszínt 2 ek nyírfacukorral felverjük.
  5. Az epret és a szedret leturmixoljuk, majd szűrőn átpaszírozzuk. Felmelegítjük, és belekeverjük a zselatint. Hozzáadjuk a 3 ek nyírfacukrot, natúr joghurtot és a felvert tejszín felét, és homogénné keverjük.
  6. A kihűlt piskóta tetejét (ha szükséges) egyenessé szabjuk, visszatesszük a tortaformába, és ráhalmozzuk a krémet. Betesszük a hűtőbe, és megvárjuk, míg megdermed a krém.
  7. A tetejére a fagyasztott epret a felengedés során keletkezett lével együtt felmelegítjük, hozzáadunk 2 ek nyírfacukrot és 2 ek zselatint. Lehűtjük, majd a torta tetejére simítjuk. Visszatesszük a tortát a hűtőbe, hogy a teteje is megdermedjen.
  8. Dermedés után a maradék habtejszínnel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 34262
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Ajánló

Egy újabb recept azoknak, akik büntetlen örömökre vágynak! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A páromnak szerettem volna kedveskedni ezzel a sütivel. Ő mindig azt kéri, hogy kevés legyen a tészta és a sok a krém. Ez a torta viszont most annyira ízlett neki úgy, ahogy van, hogy azt sajnálta, hogy kevés a piskóta. :) Természetesen az egészségére is odafigyelek, így ez a desszert is (kristály)cukor nélkül és lisztmentesen készült. Nyírfacukorral készítettem, ami egy természetes cukorféle, és rendkívül sok jó hatással bír. Többek között: - Lassítja a fogszuvasodást, a fogkőképződést, csökkenti a lepedékképződést, - Nem növeli a test inzulin szükségletét, - Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalom, - Igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is, - Lúgosító, méregtelenítő hatású, - Alacsonyan tartja és segít stabilizálni a vércukorszintet.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Szia Timce! Nagyon tetszik a recepted, el is fogom készíteni. Pont azon gondolkodtam, milyen tortát szeretnék szülinapomra, most meg is találtam :)

Timce

Kedves Sonnenschein! Örülök, hogy tetszik receptem. :) Majd írd meg, hogy sikerült! :) Hamarosan én is újra el fogom készíteni a párom szülinapjára! :)

Törölt felhasználó

Elkészítettük, nagyon finom lett! Köszönet érte :)

sztike

Tegnapi vendégeknek elkészítettem ezt a tortát, ami osztatlan sikert aratott! Tényleg isteni finom, nem túl macerás az elkészítése sem és nagyszer?, hogy nem nekem kell átvariálni valamit szénhidrát-csökkentett verziójúra, hanem már alapból ilyen a recept. Nagyon köszi, biztos, hogy s?r?n elkészített torta lesz ez nálunk!!! :)

Timce

Kedves sztike! Nagyon örülök, hogy ízlett nektek is! :)

sztike

S?t, ma csak a piskóta tészta receptjét felhasználva csináltam körtés piskótát... hmmmmmmm... isteni lett.. :)))

Timce

Biztos finom lett!! :) Szerintem ez a piskóta csak úgy magában is fincsi! :)

sztike

Igen, ez így van! Nagyon hálásak vagyunk ezért a szuper, könnyen elkészíthet? és gyakorlatilag univerzális recepért! :)

Dafkeee

Lisztmentes piskóta alap? Ezt feltétlen kipróbálom, csak lehet én meggyel, mert abból van jó sok. :) Mi baj lehet... :):) Köszönöm a jó tippet:)

Timce

Kedves Dafkee! Én is készítettem már meggyel, és úgy is nagyon finom! :)

Törölt felhasználó

milyen az a nyirfacukor es hol lehet kapni.?

Timce

Kedves cukorbeteg! A nyírfacukor egy természetes édesít?szer, ami ugyanolyan kristályos, mint a sima kristálycukor, csak nem cukorrépából készül, hanem nyírfából. Rendkívül sok kedvez? hatása is ismert. Xilitként is találkozhatsz vele, bioboltokban kapható jó áron, de amúgy nagyobb élelmiszer üzletekben is van. B?vebben itt tudsz még róla olvasni: www.nyirfacukor.hu Üdv, Timce

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek