Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-joghurtos torta diétásan

Epres-joghurtos torta diétásan
Epres-joghurtos torta diétásan
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A páromnak szerettem volna kedveskedni ezzel a sütivel. Ő mindig azt kéri, hogy kevés legyen a tészta és a sok a krém. Ez a torta viszont most annyira ízlett neki úgy, ahogy van, hogy azt sajnálta, hogy kevés a piskóta. :)
Természetesen az egészségére is odafigyelek, így ez a desszert is (kristály)cukor nélkül és lisztmentesen készült.
Nyírfacukorral készítettem, ami egy természetes cukorféle, és rendkívül sok jó hatással bír. Többek között:
- Lassítja a fogszuvasodást, a fogkőképződést, csökkenti a lepedékképződést,
- Nem növeli a test inzulin szükségletét,
- Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalom,
- Igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is,
- Lúgosító, méregtelenítő hatású,
- Alacsonyan tartja és segít stabilizálni a vércukorszintet.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Egy újabb recept azoknak, akik büntetlen örömökre vágynak! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét a nyírfacukorral kemény habbá felverjük.
  2. A tojássárgájákat a pudingporral és vízzel kikeverjük, majd a fehérjéhez keverjük.
  3. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a piskótatésztát, és megsütjük. Ha kisült, kihűtjük.
  4. A krémhez a habtejszínt 2 ek nyírfacukorral felverjük.
  5. Az epret és a szedret leturmixoljuk, majd szűrőn átpaszírozzuk. Felmelegítjük, és belekeverjük a zselatint. Hozzáadjuk a 3 ek nyírfacukrot, natúr joghurtot és a felvert tejszín felét, és homogénné keverjük.
  6. A kihűlt piskóta tetejét (ha szükséges) egyenessé szabjuk, visszatesszük a tortaformába, és ráhalmozzuk a krémet. Betesszük a hűtőbe, és megvárjuk, míg megdermed a krém.
  7. A tetejére a fagyasztott epret a felengedés során keletkezett lével együtt felmelegítjük, hozzáadunk 2 ek nyírfacukrot és 2 ek zselatint. Lehűtjük, majd a torta tetejére simítjuk. Visszatesszük a tortát a hűtőbe, hogy a teteje is megdermedjen.
  8. Dermedés után a maradék habtejszínnel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 30 406
elküldve: 38
receptkönyvben: 571
elkészítve: 7/18
Facebookon megjelent: 1

szakács

Timce

Mióta szakács: 2010.10.24.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperkrémes piskótatorta cukormentesen, diétás epres-joghurtos sütemény

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timce
Timce / Timce Sun, 2013-05-19 20:49

Kedves cukorbeteg! A nyírfacukor egy természetes édesítőszer, ami ugyanolyan kristályos, mint a sima kristálycukor, csak nem cukorrépából készül, hanem nyírfából. Rendkívül sok kedvező hatása is ismert. Xilitként is találkozhatsz vele, bioboltokban kapható jó áron, de amúgy nagyobb élelmiszer üzletekben is van. Bővebben itt tudsz még róla olvasni: www.nyirfacukor.hu
Üdv, Timce

Dafkeee
Dafkeee Thu, 2012-03-01 23:28

Lisztmentes piskóta alap? Ezt feltétlen kipróbálom, csak lehet én meggyel, mert abból van jó sok. :) Mi baj lehet... :):)
Köszönöm a jó tippet:)

Timce
Timce / Timce Fri, 2012-03-02 10:22

Kedves Dafkee! Én is készítettem már meggyel, és úgy is nagyon finom! :)

sztike
sztike Wed, 2011-11-02 13:37

Tegnapi vendégeknek elkészítettem ezt a tortát, ami osztatlan sikert aratott! Tényleg isteni finom, nem túl macerás az elkészítése sem és nagyszerű, hogy nem nekem kell átvariálni valamit szénhidrát-csökkentett verziójúra, hanem már alapból ilyen a recept. Nagyon köszi, biztos, hogy sűrűn elkészített torta lesz ez nálunk!!! :)

sztike
sztike Sun, 2011-11-06 21:05

Sőt, ma csak a piskóta tészta receptjét felhasználva csináltam körtés piskótát... hmmmmmmm... isteni lett.. :)))

Timce
Timce / Timce Sun, 2011-11-06 21:18

Biztos finom lett!! :) Szerintem ez a piskóta csak úgy magában is fincsi! :)

sztike
sztike Sun, 2011-11-06 21:47

Igen, ez így van! Nagyon hálásak vagyunk ezért a szuper, könnyen elkészíthető és gyakorlatilag univerzális recepért! :)

Sonnenschein
Sonnenschein Wed, 2011-09-21 07:48

Szia Timce!
Nagyon tetszik a recepted, el is fogom készíteni. Pont azon gondolkodtam, milyen tortát szeretnék szülinapomra, most meg is találtam :)

Timce
Timce / Timce Sun, 2011-10-02 11:18

Kedves Sonnenschein! Örülök, hogy tetszik receptem. :) Majd írd meg, hogy sikerült! :) Hamarosan én is újra el fogom készíteni a párom szülinapjára! :)

200
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 2 ek
xilit 2 ek
víz 2 ek
sütőpor 1 kk
joghurt 6 ek
zselatin 20 g
xilit 5 ek
habtejszín 3 dl
szeder 10 dkg
eper 15 dkg
eper 15 dkg
zselatin 2 ek
xilit 2 ek