Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarpone-s epertorta 3.

Mascarpone-s epertorta 3.
Mascarpone-s epertorta 3.
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy ismerősöm ajánlotta, nagyon bevált, ezért megosztom másokkal is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Az eperkrém mascarpone nélkül is nagyon finom! Én mindig eperpudinggal készítem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük.
  2. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk.
  3. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
  4. Egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett tortaformába öntjük.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Hűlni hagyjuk.
  6. A krémhez a 25 dkg epret összeturmixoljuk. A tejet a pudingporral és a cukorral elkeverjük, hozzáöntjük a turmixolt epret, és az egészet kevergetve sűrűre főzzük.
  7. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarpone-t.
  8. A tésztára simítjuk, megrakjuk eperszemekkel, végül az előírás szerint elkészített zselével bevonjuk. Tejszínhabbal is díszíthetjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 995
elküldve: 6
receptkönyvben: 129
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Monika2824

Mióta szakács: 2011.07.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epertorta, málnatorta, mascarpone-s - pudingos málnatorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

elora
elora Fri, 2013-05-24 14:34

Egyelőre törlöm az előző kommentemet, majd megpróbálkozom vele még egyszer.

d.erika1971
d.erika1971 Sat, 2013-05-11 21:14

Kedves Mónika!
Elkészítettem a süti gluténmentes változatát. Liszt helyett rizslisztet, cukor helyett nyírfacukrot tettem. A piskóta így is sikerült, a krém nem lett olyan édes, de nekem tökéletes! Végre én is ehetek normális sütit, ami a régi életemre emlékeztet! Köszi a receptet.
Erika

1018
tojás 4 db
cukor 16 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 8 dkg
sütőpor 0.5 csomag
rétesliszt 14 dkg
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
eper 25 dkg
tej 2.5 dl
epres pudingpor 1 tasak
cukor 7 ek
mascarpone 25 dkg
eper 20 dkg
tortazselé 1 csomag
tejszínhab 3 ek