Epres-málnás túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
KösziAnyu

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
18g vaj129 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
15 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
22g tojás28 kcal
Az epres-málnás keverékhez
-
80g eper24 kcal
-
80g málna42 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
34 kcal
-
4g zselatinfix5 kcal
A túrós krémhez
-
50g tehéntúró74 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
4g zselatinfix5 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
6g porcukor22 kcal
Összesen
738
Kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
90g vaj645 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
110g tojás138 kcal
Az epres-málnás keverékhez
-
400g eper120 kcal
-
400g málna208 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
171 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A túrós krémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
28g porcukor108 kcal
Összesen
3692
Kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
4.5g vaj32 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
4 kcal
-
7.4g tejföl15 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
Az epres-málnás keverékhez
-
19.8g eper6 kcal
-
19.8g málna10 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor9 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
A túrós krémhez
-
12.4g tehéntúró18 kcal
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
Összesen
183
Kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 937.5 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 251.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
738
Kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.9 g
Zsír
-
Összesen 210.9 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 920 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4687.4 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 1008 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1585 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371.9 g
-
Cukor 205 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1258.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1666 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 344 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 1625 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1158 micro
Összesen
3692
Kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.4 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
183
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
90 g vaj
-
105 g finomliszt
-
1.5 tk sütőpor
-
40 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
150 g tejföl
-
2 db tojás
Az epres-málnás keverékhez
-
40 dkg eper
-
40 dkg málna
-
1 csomag zselatinfix
A túrós krémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
250 ml habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
A tésztához
- Az epres-málnás keverékhez a gyümölcsöket a cukorral feltesszük főni egy kis lábosban. Fakanállal kissé összenyomkodjuk, hogy ne legyenek benne nagyobb gyümölcsdarabok. Folyamatos kevergetés mellett hozzátesszük a pudingport, majd levesszük a tűzről, és állni hagyjuk. (Akit zavarnak az eper és a málna magjai, átpasszírozhatja a keveréket.)
- Amíg az epres-málnás krém hűl, elkészítjük a torta tésztáját. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük, és fokozatosan adagoljuk a vajas keverékbe.
- Kivajazott kapcsos tortaformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e (kb. 20 perc kell neki). Ha elkészült, levesszük a kapcsot a formáról, és hűlni hagyjuk.
- A langyos gyümölcsös keverékhez hozzáadjuk a zselatinfixet, és robotgéppel alaposan elvegyítjük. Ezután visszatesszük a kapcsot a tortaformára, és a már kihűlt vagy langyos tésztára egy vékony rétegben felviszünk az epres-málnás krémből, majd fél órára hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen a gyümölcsös réteg.
- Amíg a torta a hűtőben pihen, elkészítjük a túrókrémet. A túrót átpasszírozzuk, hozzáadjuk a porcukrot, egy citrom héját és fél citrom levét. A tejszínt a zselatinfixszel habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a túróval.
- A hűtőből kivett tortán óvatosan elegyengetjük a túrós krémet, és a tetejére ráöntjük a maradék gyümölcsös szószt.
- Minimum 6-8 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6159
- Feltöltés dátuma: 2012. november 01.
Ajánló
Bármilyen bogyós gyümölcsből készíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
-
- alkategória:

KösziAnyu
23 recept
Egy kis kísérletezés gyümölcse...
Hozzászólások
Isteni finom volt.Jó recept.Csak hamar elfogyott. Én epret és cseresznyét használtam.
Kedves Lami! Örülök, hogy kipróbáltad! Sajnos mi is hamar bekebeleztük, ez már csak ilyen. :) De az eper-cseresznye kombinációt én is ki fogom próbálni legközelebb. Üdv: Narancshéj
Pont igy néz ki az enyém is,csak én erdei gyümölcs mixet használtamNagyon finom!köszi
Kedves N Anita! Nincs mit, én köszönöm! Örülök, hogy ízlett! :) Üdv: Narancshéj
szia ! Azt szeretném kérdezni hogy az elején a gyümölcsöket felteszed f?ni, és csak simán a pudingport adod hozzá vagy meg is f?zöd a pudingot?
Kedves Leaaa! A gyümölcsökhöz magát a pudingport adom hozzá, nem f?zöm meg el?re a pudingot. Ez azért kell bele, hogy legyen tartása. Üdv: Narancshéj