Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-málnás túrótorta

Epres-málnás túrótorta
Epres-málnás túrótorta
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis kísérletezés gyümölcse...

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

Az epres-málnás keverékhez

A túrós krémhez

ajánlat

Bármilyen bogyós gyümölcsből készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epres-málnás keverékhez a gyümölcsöket a cukorral feltesszük főni egy kis lábosban. Fakanállal kissé összenyomkodjuk, hogy ne legyenek benne nagyobb gyümölcsdarabok. Folyamatos kevergetés mellett hozzátesszük a pudingport, majd levesszük a tűzről, és állni hagyjuk. (Akit zavarnak az eper és a málna magjai, átpasszírozhatja a keveréket.)
  2. Amíg az epres-málnás krém hűl, elkészítjük a torta tésztáját.  A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük, és fokozatosan adagoljuk a vajas keverékbe.
  3. Kivajazott kapcsos tortaformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e (kb. 20 perc kell neki). Ha elkészült, levesszük a kapcsot a formáról, és hűlni hagyjuk.
  4. A langyos gyümölcsös keverékhez hozzáadjuk a zselatinfixet, és robotgéppel alaposan elvegyítjük. Ezután visszatesszük a kapcsot a tortaformára, és a már kihűlt vagy langyos tésztára egy vékony rétegben felviszünk az epres-málnás krémből, majd fél órára hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen a gyümölcsös réteg.
  5. Amíg a torta a hűtőben pihen, elkészítjük a túrókrémet. A túrót átpasszírozzuk, hozzáadjuk a porcukrot, egy citrom héját és fél citrom levét. A tejszínt a zselatinfixszel habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a túróval.
  6. A hűtőből kivett tortán óvatosan elegyengetjük a túrós krémet, és a tetejére ráöntjük a maradék gyümölcsös szószt.
  7. Minimum 6-8 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 044
elküldve: 5
receptkönyvben: 102
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

KösziAnyu

Mióta szakács: 2012.10.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös túrótorta, gyümölcskrémes torta túróval, túrókrémes gyümölcstorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

leaaa.
leaaa. Thu, 2013-04-18 19:30

szia !
Azt szeretném kérdezni hogy az elején a gyümölcsöket felteszed főni, és csak simán a
pudingport adod hozzá vagy meg is főzöd a pudingot?

annafulop
KösziAnyu / annafulop Fri, 2013-04-19 21:07

Kedves Leaaa!

A gyümölcsökhöz magát a pudingport adom hozzá, nem főzöm meg előre a pudingot. Ez azért kell bele, hogy legyen tartása.

Üdv: Narancshéj

N Anita
N Anita Fri, 2013-03-29 20:54

Pont igy néz ki az enyém is,csak én erdei gyümölcs mixet használtamNagyon finom!köszi

Lami
Lami Sun, 2013-03-10 16:20

Isteni finom volt.Jó recept.Csak hamar elfogyott. Én epret és cseresznyét használtam.

annafulop
KösziAnyu / annafulop Mon, 2013-03-11 14:26

Kedves Lami!

Örülök, hogy kipróbáltad! Sajnos mi is hamar bekebeleztük, ez már csak ilyen. :) De az eper-cseresznye kombinációt én is ki fogom próbálni legközelebb.

Üdv: Narancshéj

737
vaj 90 g
finomliszt 105 g
sütőpor 1.5 tk
cukor 40 g
vaníliás cukor 2 csomag
tejföl 150 g
tojás 2 db
eper 40 dkg
málna 40 dkg
cukor 3 púpozott ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
zselatinfix 1 csomag
tehéntúró 25 dkg
habtejszín 250 ml
zselatinfix 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
porcukor 4 ek