r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Barackos túrótorta 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 4136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.8 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8126.6 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1569 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    2701 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1618.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1013 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1642 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    368 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1933 micro
Összesen 4136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát a szokott módon megsütjük, és három lapra vágjuk.
  2. A túrót a citrom héjával és a levével, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a joghurtot, és az előzőleg pépesített őszibarackot.
  4. A kevés hideg vízbe áztatott zselatint felolvasztjuk, de nem forraljuk.
  5. Hozzáadjuk a túrós masszához.
  6. Amikor már kicsit sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a felvert tejszínt.
  7. Az alsó tortalapot tálra tesszük, és tortakarikát rakunk köré.
  8. A töltelék egy részét rákenjük, majd rárakjuk a következő tortalapot. Megint krém majd piskóta. A tetejét is bekenjük, de azt csak vékonyan.
  9. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni. (Általában este készítem el, és másnap veszem le a tortakarikát, és díszítem. Így biztos megdermed:)
  10. A díszítéshez az őszibarackot nem kell meghámozni, mert úgy sokkal szebb. A vékony szeleteket virágszirom alakban a tortára fektetjük úgy, hogy körben hagyunk egy kis helyet a tejszínhabnak.
  11. A tortazselét a leírás alapján készítjük el, majd belülről kifelé haladva az őszibarackot bevonjuk vele. Kevés elég rá, a torta többi részére ne follyon.
  12. A torta oldalát bevonjuk az 1 dl tejszínből vert habbal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26958
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 10.

Ajánló

Megjegyzés: Télen befőttből is lehet készíteni. Én nem tudom a piskótát szépen elvágni, és ezért 3 lapban sütöm meg. Macerásabb, de így biztosan egyformák a lapok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos túrótorta 6.
Sz Éva 19 recept

Most kezdődik az őszibarackszezon, és úgy gondolom, aktuális recept. Egy süteményes fórumban találtam ezt a süteményt már jópár éve. Akkor rögtön megsütöttem, és azóta is egyik kedvencünk. Nagy dilemmában voltam, mert két képem van. Az egyiken szép a torta oldala, a másikon az őszibarack szebb. Azután úgy gondoltam, inkább az őszibarackra megyek. Itt az lett a baj, hogy nem tejszínhabbal kentem az oldalát, hanem tejszínhabporral, és az nem igazán sikerült.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...