Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres képviselőfánk Salamon Csillától

Epres képviselőfánk Salamon Csillától
Epres képviselőfánk Salamon Csillától
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit macerás a tésztáját elkészíteni, de úgy gondolom, hogy a házi tésztának párja nincs. :)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Vizet a vajjal cukorral és a sóval felforraljuk. Ha már tapad, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezgőssé nem válik.
  2. Kivesszük a tésztát a lábosból egy hideg tálba, pár percet hűlni hagyjuk. Tojásokat hozzáadjuk, és tovább keverjük.
  3. Tésztát habzsákba töltjük, és nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe. Ne túl közel legyenek egymáshoz a halmok.
  4. 180 fokon sütjük 15-20 percig, majd 15-20 percig 160 fokon.
  5. Süteményeket kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Krémhez

  1. Epret összeturmixoljuk, megszórjuk a cukorral, és kikeverjük.
  2. Tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a habfixálót.
  3. Epret összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  4. Kihűlt fánk tetejét levágjuk, üregeket eperkrémmel megtöltjük, és a levágott kalapját ráhelyezzük.
  5. Tetejét porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 177
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres képviselőfánk, képviselőfánk eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

979
finomliszt 20 dkg
tojás 5 db
vaj 20 dkg
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
eper 30 dkg
porcukor 10 dkg
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag