r
Nosalty Logó

Képviselőfánk 9.- az igazi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk 9.- az igazi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A vaniliás krémhez

A fehér krémhez

Összesen 388 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A vaniliás krémhez

A fehér krémhez

Összesen 4631 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A vaniliás krémhez

A fehér krémhez

Összesen 220 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 388 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.8 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3568.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    925 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    546 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1912 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 4631 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaniliás krémhez

A fehér krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy edényben a 3 dl vizet, a sót és a cukrot felforraljuk, majd beletesszük a zsírt.
  2. Ha teljesen feloldódott, a lisztet is hozzáadjuk.
  3. Kevergetjük addig, amíg sima nem lesz, és leválik az edény faláról.
  4. Tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, és kisebb halmokat nyomunk. (Kellő távolságot kell hagyni, mert megnőnek.)
  5. És most jön a titok :). Előmelegített 230 fokon 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 200 fokra, és 10-15 perc sütjük.
  6. Ha szép aranyszínűek lettek a sütőt lezárjuk, és az ajtaját résnyire kitámasztjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.
  7. A sárga krém elkészítéséhez a pudingport, a tej-cukor-liszt-vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd ha kicsit kihűlt, a keményre vert tojásfehérjét hozzáadjuk, és a zselatint is.
  8. Fehér krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a zselatint.
  9. A kihűlt fánkokat 2/3 megvágjuk, majd beletöltjük a sárga krémet, utána a fehéret.
  10. Ha kész, a tetejüket visszatesszük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 489
  • Össznézettség: 208948
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 08.

Ajánló

Porcukorral díszítjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az igazság az, hogy már sok receptet kipróbáltam, de minden esetben a fánkok összementek:(. Aztán a nagymami elárulta a nagy titkot, amit szeretnék megosztani veletek is. Tényleg nagyon fini, kb. 36 db lett, de szokás szerint el is fogyott :) Annyira tökéletes lett az íze is, hogy az én anyukám azt mondta, hogy ez tutti cukiból van! :)

Hozzászólások (29)

OsztriGa

Szépséges!!! Ki fogom próbálni!! Üdv.: T.

Törölt felhasználó

Szia osztriga! Ha van id?d mindenképp mert nagyon finom :)

Törölt felhasználó

Es gyonyoruek is.

Törölt felhasználó

Szia cserti jutka! Köszönöm szépen !

Törölt felhasználó

Lassan hozzáfogok a krémhez, hülnek a gyönyörü formás fánkocskáim. Most csinálom életemben el?ször. Ugyanezzel a receptel készítem én is, csak én anyukám könyvéb?l lestem a titkokat, de maximálisan meg vagyok elégedve a habkönnyü pufi halmokkal. Máskor is megsütöm majd, és szívb?l örülök, hogy ez AZ IGAZI recept ;)

Törölt felhasználó

szia zuzanne! Gratulálok biztos nagyon szépek lettek ,és persze finomak is:)Köszönöm szépen .hogy te is az igazinak tarod a receptet.Épp az el?bb gondoltam a fánkra, mert lassan írom össze a karácsonyi sütiket, és hát idén az én egyetlen mamikám nálunk tölti a ünnepeket,és ez a egyik kedvence! Így rajta van a listán :)További jó sütögetést kívánok . Szép napot :Nono

falcsy

Tegnap elkészítettem a férjemnek a megismerkedésünk 12. évfordulójára, nagyon ízlett neki:). Köszönet érte, mert már kb. ez volt a 6. próbálkozásom és mind a kukában landolt, már kezdtem róla lemondani, hogy a férjem kedvenc sütijét el tudom-e készíteni valaha...... Üdv

Törölt felhasználó

Szia falcsy! Gratulálok nektek a 12 évhez ,és nagyon örülök hogy ti is megszoktátok ünnepelni az ilyen eseményeket! :) És hát persze a sikerélményhez is gratulálok,nagyon örülök ,hogy sikerült egyrészt rátalálni a receptre ,és egy újabb kísérletet tenni :)másrészt meg, hogy a férjednek is ízlett! További élményekben gazdag sütögetést kívánok! Szép napot Nono :)

Törölt felhasználó

Szia. Mindenképpen kipróbálom,de annyit kérdeznék el?tte, hogy a zselatint hogy adjam hozzá?mert azt ugye vízben kell oldani!?

Törölt felhasználó

Szia Rita! A zselatint kis vízben oldom fel .és úgy csurgatom a krémbe bele,közben mixerrel folyamatosan keverem,hogy ne legyen csomós! sok siker:)

dombinori

Szia -Nono, Nem rég lettek kész a fánkok. Jaj úgy örülök nekik, igaz, hogy csak másodjára, de sikerültek!! Els?nek valószín? túl hamar nyitottam ki a süt? ajtót. Nagyon szépek és finomak lettek. Tökéletes! A párom nagyon örült neki, ez az egyik kedvence. Köszi a receptet. Üdv, Nóri

Törölt felhasználó

Szia Nóri! Nagyon örülök ,hogy sikerült :) Most már profi vagy ,így akkor többször okozhatsz meglepit a párodnak:) Üdv:Nono

istria

sürg?skérdés: helyettesíthet? a zsír vajjal? (a közeli boltokban nem tartanak zsírt)

Törölt felhasználó

Szia! istria! Sajnos nem helyettesíthet? vajjal! ennek a tésztának a zsír az alapja ett?l fognak szépen felpuffadni a kis gombócok ! További jó sütést :) Üdv:Nono

istria

Köszönöm szépen! Akkor talán ezért estek össze, mikor el?ször próbálkoztam velük. Nincs más hátra, bevonatozok a városba és szerzek zsírt! :) Szép napot.

Törölt felhasználó

Szívesen :) Legalább ilyen szép napsütéses id?ben vonatozol :)remélem sikerül beszerezned és így már tökéletesre fognak sikerülni a képvisel? fánkok ! sok sikert :) Nono

istria

Nagyon-nagyon-nagyon szépen köszönöm!!!! Az els? adag kisült: roppanós, hatalmas, gyönyör? fánkok lettek! A férjem 37. szülinapjára készítem a kedvencét és tele önbizalommal rögtön dupla adagot kevertem be :) (kaptam a helyi boltban zsírt, a férjem fettként kérdezett rá és mindenféle növényi zsírt mutogattak neki, aztán tegnap bebicajoztunk a gyerk?cökkel és rögtön kiszúrtam a polcon a malackás csomagolást :)

istria

és az íze is csodás: kóstolgatjuk a lányommal :) annyi a képvisel?uraknak :)

Törölt felhasználó

H??? ez igen gratulálok !!! :)) Nagyon szívesen :) Örülök hogy sikerélményed lett és persze ,hogy csodásra sikeredtek a fánkok !! Boldog szülinapot a férjednek!

Törölt felhasználó

Most sült meg a tészta- nagyon er?t kell vennem magamon hogy ne nyissam ki a süt?t, csak résnyire- eddig jól néz ki, köszi a receptet:)!

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon szívesen :) Úgy látom nem én vagyok az egyetlen aki ebben a jó id?ben süt :) Nekem már csak 2 torta rendelésem van hátra :) További jó sütögetést!

gidaie

Köszönöm a receptet!Többször próbálkoztam már de sosem sikerült a tésztája,mindig összeesett. Most végre sikerült!:)

Törölt felhasználó

Kedves gidaie ! Nagyon szívesen ,és örülök hogy sikerélményed volt :)Szép napot !Nono

istria

Tanakodtunk, hogy milyen süti legyen a hétvégén és már megint erre szavazott a család :) A kisboltban már messzir?l vigyorognak rám, jön a schmalzos néni :)) Köszönjük a receptet újra! Szép hétvégét

Törölt felhasználó

Életem els? jól sikerült képvisel?fánkja!Nagyon köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves wkata! Nagyon Örülök,hogy sikerült :) !!!!

NTamás

Nagyon jó ez a recept!!! Minden simán ment, szép nagyok lettek a fánkok. Nagy siker volt.

Törölt felhasználó

Szia Tamás! Nagyon örülök,hogy rátaláltál a receptemre, És hogy nagy sikered volt vele :) Én karácsonyra 120 db készítettem el ....és mind el is fogyott :)

csokipancsi

Olyan kérdésem lenne, hogy a pudingot el?ször meg kell f?zni simán tejjel es cukorral, es utana belekeverni a többit, vagy mindent osszekeverve suruve kell f?zni? Ma tervezem megcsinálni, majd beszamolok :) el?re is köszönöm.

csokipancsi

Es a nyers tésztát le kell kenni egy tojással?

Törölt felhasználó

Kedves csokipancsi! A kinyomott kis gombócokat kell lekenni a tojással.A Krémhez a pudingot megf?z?d és amikor már kezd langyos lenn akkor kevered hozzá óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét! Jó sütés :)

Törölt felhasználó

Kedves Nono! Zselatin szerepel a hozzávalók felsorolásának végén, úgy értelmeztem az a tejszínhabhoz kell, viszont a sárgakrém készítésénél is írsz zselatint, abba mennyit? (milyen zselatint használjak?) Köszönöm a választ! pandinka

Hozzávalók

A tésztához

A vaniliás krémhez

A fehér krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.