r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Málna konyhájából

NS
Képviselőfánk Málna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínhab

318
Kalória
7.6g
Fehérje
26.3g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
58.9g
Víz
199g
Koleszterin
391.5mg
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínhab

Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínhab

Összesen 3185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínhab

Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    262.9 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    588.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2069 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    419 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2000 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2116 micro
Összesen 3185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet a margarinnal felforralunk, majd hozzákavarjuk a lisztet, és addig kavarjuk a tűz felett, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  2. Ha ez megtörtént, lehúzzuk a tűzről, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat (robotgéppel), az utolsóval együtt hozzátesszük a sót és a cukrot is. Szép fényes, sárgás tésztát kell kapnunk, ami ne legyen folyós, mert a tepsiben szétfolyik.
  3. Kivajazott és lisztezett, vagy sütőpapíros tepsibe diónyi halmokat teszünk, ezt tehetjük nyomózsákkal vagy kiskanállal.
  4. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, a sütő aljára tegyünk egy vízzel teli tepsit, a gőz segít a tésztának felemelkedni. Az első 20 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben összeesik a tészta, és nem jön fel újra. Ha szép aranybarna, akkor kész.
  5. A tészta töltése ráér, mert 1 hétig eláll, vagy fagyasztóban akár tovább is.

Vaníliás krém

  1. A tojássárgákat a liszttel, a cukrokkal, vaníliás pudingporral és kevés tejjel elkeverjük.
  2. A maradék tejet feltesszük főni. Ha forr, belekeverjük a tojásos masszát. Sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük.
  3. A tojásfehérjéket felverjük további 3 ek cukorral, és a kihűlt krémhez keverjük. Ezzel be is töltjük a fánkokat.

Tejszínhab

  1. A tejszínhabot felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a habfixálót. Ezt töltjük a vaníliás krémre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az első próbálkozásom képviselőfánk terén, szerencsére sikerült, így gondoltam, megosztom veletek is :)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...